Sepang: Φωτιά σε μία από τις αγωνιστικές Suzuki

Καταστράφηκε ολοσχερώς μία από τις αγωνιστικές GSX-RR του Alex Rins, από φωτιά στην πίστα της Μαλαισίας. Δείτε περισσότερα.

Το αγωνιστικό τετραήμερο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, για την ομάδα της Suzuki στην Μαλαισία και την πίστα της Sepang. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια των πρώτων μηχανολογικών δοκιμών στις αγωνιστικές GSX-RR, μια από αυτές ξέσπασε σε φλόγες.

Αιτία ήταν η διαρροή καυσίμου από ένα σωληνάκι, το οποίο το ψέκασε στην καυτή εξάτμιση προκαλώντας ακαριαία ανάφλεξη. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στην μοτοσυκλέτα και οι μηχανικοί έσπευσαν να την σβήσουν, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει και η GSX-RR καταστράφηκε ολοσχερώς.

Αυτό βέβαια, για μία ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος, δεν είναι τεράστιο πρόβλημα καθώς υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα όλα τα μέρη, για την συναρμολόγηση μιας νέας επιτόπου. Αρα, ο Alex Rins αναμένεται να τρέξει κανονικά, στο τριήμερο της Sepang. Όπως ακόμα αναφέρεται, δεν αποσαφηνίστηκε αν δημιουργήθηκε ζημιά και στον κινητήρα της μοτοσυκλέτας, ωστόσο η Suzuki έχει ακόμη διαθέσιμο, τον 9ο και τελευταίο κινητήρα για φέτος, αν απαιτηθεί η χρήση του.