Στιγμιότυπο από την σύγκρουση μεταξύ Marquez και Rossi, στην Sepang το 2015.

Rossi-Marquez: Αποκαλύφθηκε «παρασκήνιο» του 2015

Τι συνέβη πίσω από τις κλειστές πόρτες των paddocks των MotoGP, μετά την σύγκρουση των δύο αστέρων στην Sepang; Δείτε τι είπε ο Livio Suppo!

 
To αγωνιστικό συμβάν μεταξύ Valentino Rossi και Marc Marquez στην Μαλαισία το 2015, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στο πρωτάθλημα του 2015 και αμαύρωσε την εικόνα και των δύο αναβατών, ενώ έκρινε με τον τρόπο του και την κατάκτηση του τίτλου. Με Rossi και Marquez να ακουμπούν και την πτώση του δεύτερου, άνοιξε ένας ασκός του Αιόλου που οδήγησε στην τιμωρία του Rossi, ουσιαστικά στερώντας του τις ισχυρότερες ελπίδες που είχε για να κατακτήσει τον 10ο τίτλο του.
 
Αυτά που συνέβησαν στην συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά το παρασκήνιο που θα διαβάσετε σήμερα είναι κάτι νέο. Προέρχεται από τον Livio Suppo, ο οποίος τότε ήταν ο επικεφαλής της Repsol Honda και μίλησε για τα συμβάντα. O Suppo δήλωσε ότι σκεφτόταν να ζητήσει και από τους δύο αναβάτες του, Marquez και Pedrosa, να αποσυρθούν από τον αγώνα της Valencia, στον πρώτο γύρο! Ο λόγος; Το να μην υπάρξει καμία κατηγορία, ότι οι αναβάτες της Repsol Honda εμπλέκονται στην διεκδίκηση του τίτλου.
 
«Ήταν μια κακιά περίοδος, όπως και να το δει κανείς. Στην Valentia υπήρχε τρομακτική ένταση. Πρότεινα στον Nakamoto (σ.σ. τότε αντιπρόεδρος του HRC) να ξεκινήσουν τον αγώνα, αλλά να τους φέρουμε μέσα μετά τον πρώτο γύρο. Δεν μπόρεσα να τον πείσω, για πολλούς και σωστούς λόγους. Συνέχισαν και ο αγώνας έγινε όπως έγινε» είπε ο Suppo.
 

  • Γιωργος

    Ο μαρκεζ από την στιγμή που έχασε την διεκδίκηση του τίτλου το 2015 έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην πάρει ο Ρόσι τίτλο. Όχι γιατί αγάπησε τον Λορένθο αλλά ήθελε να κρατήσει τον Ιταλό στους 9 τίτλους ώστε να μπορέσει να τον ξεπεράσει στο μέλλον.

      14
  • Βασίλης Αδαμόπουλος

    Άλλη μια απόδειξη ότι ο Ισπανός είχε λερωμένη τη φωλιά του.Οχι ότι αμφέβαλλε και κανείς (εκτός από τις γνωστές ρουβίτσες του Ισπανού).

      43
  • Jim

    Δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία στην υπόθεση... Ο Ροσσι έριξε με το πόδι τον Μαρκεζ ΕΠΙΤΗΔΕΣ. Τον κοίταξε πριν τον πλησιάσει ο Μάρκες, άνοιξε την τροχιά του, τον στρίμωξε και τον έριξε κάτω. Πολύ σωστά τιμωρήθηκε. Μόνο η εικόνα του Ροσσι αμαυρώθηκε και όχι του Μαρκες. Όσοι το βλέπουν ανάποδα είναι οπαδοί του Ροσσι με παρωπίδες.

      72