Αλυτο παραμένει το πρόβλημα της τεράστιας ακρίβειας στα καύσιμα.

Αλυτο παραμένει το πρόβλημα της τεράστιας ακρίβειας στα καύσιμα.

«Πετάνε» οι τιμές των καυσίμων: Στο 2,26 η βενζίνη

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία των τιμών των υγρών καυσίμων και στην χώρα μας, με το ένα ρεκόρ να σπάει μετά το άλλο, προκαλώντας έμφραγμα στις τσέπες των πολιτών.

Σχεδόν στο 2,30 η μέση τιμή της βενζίνης

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του παρατηρητηρίου τιμών υγρών καυσίμων, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κατά μέσο όρο, στην χώρα μας, πλέον ξεπερνά κατά πολύ το 2,20, αγγίζοντας τα 2,258 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο κίνησης, δε, έχει φτάσει το επίπεδο των 1,875 ευρώ το λίτρο, ενώ η 100άρα βενζίνη ξεπερνά τα 2,40 ευρώ ανά λίτρο, με το κοντέρ να σταματάει στο 2,405.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πληροφορίες για δεύτερο επίδομα καυσίμων – Αρνούνται μείωση των φόρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν θα είναι:

  • Παράταση της επιδότησης καυσίμων των 0,15 λεπτών/λίτρο στο diesel (ίσως ανεβεί στα 0,20 λεπτά)
  • Νέα επιδότηση καυσίμων έως 50 ευρώ για βενζίνη για Ιούλιο- Αύγουστο-Σεπτέμβριο
  • Έξτρα επιδοτήσεις για τους κατοίκους των νησιών
Οι άνθρωποι της αγοράς, θα ήθελαν να υπάρξει μείωση στον ΦΠΑ ή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές αποκλείουν οριζόντιες μειώσεις στη φορολογία στα καύσιμα καθώς το μέτρο έχει υψηλό κόστος για τα κρατικά ταμεία. Η κυβέρνηση θεωρεί πως η ανακούφιση των καταναλωτών είναι μονόδρομος αλλά διευκρινίζουν ότι το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων στις τιμές των καυσίμων θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες.
 

Ολόκληρη Γερμανία «έριξε» τους φόρους, εμείς τι κάνουμε;

Σημειώνεται ότι η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει, από τον επόμενο μήνα σε μείωση φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη και στο diesel, με το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή να προβλέπει ότι το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της βενζίνης περιορίζεται κατά 0,14 ευρώ και του diesel κίνησης κατά 0,30 ευρώ το λίτρο.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »