Pernat: Rossi και Marquez δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα

Την άποψή του για τα δύο μεγαλύτερα αστέρια στο Moto GP, εξέφρασε ο Carlo Pernat, βρίσκοντας μάλλον περισσότερα κοινά ανάμεσά τους παρά διαφορές…

Ο μάνατζερ Carlo Pernat, είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τους αγώνες με διαφορετικό μάτι. Πέρα από την εμπειρία του, η όχι άμεση επαφή με το περιβάλλον της πίστας, του επιτρέπει να έχει μια άποψη «έξω από τον χορό», μερικές φορές απαραίτητη. Στο τελευταίο του πόνημα, ο Pernat αναφέρθηκε στις δύο πιο ισχυρές προσωπικότητες του αθλήματος: Marquez και Rossi. Τι έχει να πει για αυτούς;

Συγκεκριμένα, ο Pernat λέει ότι οι δύο αναβάτες είναι η όψη του ίδιου νομίσματος, λέγοντας πως ο Marquez είναι σαν να βλέπεις τον Rossi πριν 13 χρόνια… «Έχει ταλέντο, χρησιμοποιεί το μυαλό του εναντίον των αντιπάλων του, ξέρει πολύ καλά τα αδύνατα του σημεία και το τι πρέπει να κάνει, ενώ χαμογελάει σε όλους σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και πέρα από αυτά, έχει κερδίσει και μια σειρά τίτλων», αναφέρει.

Ο Pernat συγκρίνει Rossi και Marquez, με βάση το πώς είναι αυτή την στιγμή: «Ο Rossi έχει μια πιο εξωστρεφή προσέγγιση, ενώ ο Marquez είναι πιο ρεαλιστής και τεχνολογικός, δεν καταφεύγει σε τεχνικές για να διασκεδάσει τον κόσμο»

Τέλος, ο Pernat εξηγεί γιατί ο ίδιος πιστεύει, πως οι δύο αυτοί αναβάτες έχουν ένα έντονο μίσος μεταξύ τους: «Ο Valentino δεν αντέχει να στριμώχνεται όσο δεν του έχει συμβεί ποτέ. Το 2015 στην Μαλαισία, ο Marc τον έκανε να χάσει τον 10ο τίτλο του, τόσο εύκολα σαν να μην ήταν τίποτα. Ο Marc θα σου χαμογελάσει ακόμη και αν τα κάνει θάλασσα, αλλά ποτέ δεν θα σου πει ότι είχε άδικο»