Πάνω από 3.200 έλεγχοι σε λίγες μέρες. Τι ψάχνουν;

3.210 έλεγχοι σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και 40 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες με εκατοντάδες πρόστιμα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να επιβάλλονται.

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας σε Στερεά & Δυτική Ελλάδα, αλλά και στη νησιωτική χώρα, στα πλαίσια της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας, αλλά και της τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν περισσότερα από 1.900 άτομα και πάνω από 1.700 οχήματα, εκ των οποίων προσήχθησαν 15 άτομα και βεβαιώθηκαν 261 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Ελέγχθηκαν: 1.976 άτομα, εκ των οποίων 1.669 ημεδαποί και 307 αλλοδαποί, καθώς και 1.787 οχήματα.
  • Προσήχθησαν: 15 άτομα, εκ των οποίων 11 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν7 άτομα, εκ των οποίων 4 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: 264 παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • 261 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ., ήτοι: 87 για υπερβολική ταχύτητα, 3 για αντικανονικούς ελιγμούς, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 5 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 7 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 6 για ΚΤΕΟ και 146 λοιπές παραβάσεις.
  • 2 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • λοιπές παραβάσεις.
Στη Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, κατά τις οποίες :
Ελέχθησαν: 1.225 άτομα, 975 οχήματα,
Προσήχθησαν: 40 άτομα,
Συνελήφθησαν: 24 άτομα για τα εξής αδικήματα:
  • 9 άτομα για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς ,
  • 7 άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • 4 άτομα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών,
  • 2 άτομα για ληστεία - κλοπές – διαρρήξεις,
  • 2 άτομα για λοιπά αδικήματα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 257 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη νησιωτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 10 συλλήψεις για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο έγιναν 6 συλλήψεις, εκ των οποίων 5 για οδήγηση δίκυκλου χωρίς δίπλωμα και 1 για οδήγηση υπό μέθη. Οι υπόλοιπες 4 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα και αφορούσαν την οδήγηση μοτοσικλετών ή οχημάτων υπό την επήρεια μέθης.

Πηγή: www.autotriti.gr

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »