ΠΠΤ – Σέρρες (18-19/6): Δυνατή η ελληνική παρουσία

ΠΠΤ – Σέρρες (18-19/6): Δυνατή η ελληνική παρουσία

ΠΠΤ – Σέρρες (18-19/6): Δυνατή η ελληνική παρουσία

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας σήκωσε αυλαία στην πίστα των Σερρών, με την ταυτόχρονη πραγματοποίηση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος.

Supersport: Δύο νίκες και ρεκόρ χρόνου για τον Παπαγεωργίου

Στα Supersport, ο Αλεξ Παπαγεωργίου εκκινούσε από την πρώτη σειρά της σχάρας και οδήγησε θαυμάσια στον πρώτο αγώνα, τερματίζοντας πρώτος στην ελληνική και 2ος στην γενική κατάταξη, πίσω μόνο από τον Βούλγαρο Mihail Florov. H διαφορά τους ήταν λιγότερη από το 1 δευτερόλεπτο. Στην 2η θέση της ελληνικής κατάταξης (3ος στην γενική) τερμάτισε ο Γιάννης Περιστεράς, ο οποίος μάλιστα προηγήθηκε σημαντικά από τον Μενέλαο Κοντογιάννη, που τερμάτισε 3ος για την ελληνική κατάταξη (11ος γενικής). Στον 2ο αγώνα, ο Παπαγεωργίου έδειξε τα δόντια του, όχι απλώς κερδίζοντας τον αγώνα της κατηγορίας αλλά σπάζοντας και το ρεκόρ Έλληνα οδηγού, πετυχαίνοντας το 1.19.845. Ο Παπαγεωργίου κέρδισε πετυχαίνοντας την 2η θέση της Γενικής κατάταξης, και πάλι πίσω από τον Florov, ενώ στην 2η θέση αυτή την φορά πλασαρίστηκε ο Μενέλαος Κοντογιάννης. Ο Γιάννης Περιστεράς στάθηκε άτυχος, αφού σημείωσε πτώση που τον ανάγκασε σε εγκατάλειψη, χωρίς να τραυματιστεί.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Superbike: Νικητής ο «rookie» Δημήτρης Καρακώστας

Οι αγώνες της κατηγορίας Superbike έγιναν μαζί με την αντίστοιχη κατηγορία του Βαλκανικού πρωταθλήματος. Έτσι, στην σχάρα εκκίνησης που περιελάμβανε τους αναβάτες και των δύο διοργανώσεων, ο Δημήτρης Καρακώστας ξεκίνησε από την 6η θέση, μια θέση πίσω από τον Δημήτρη Παπαγγέλου. Η κακή εκκίνηση του Παπαγγέλου άνοιξε την πόρτα στον Καρακώστα για την νίκη, την οποία και πήρε μετά από 14 γύρους (τερμάτισε 4ος στην κατάταξη του Βαλκανικού). Ο Δημήτρης Παπαγγέλου τερμάτισε στην 2η θέση (5η θέση της συνολικής κατάταξης) ανακτώντας το χαμένο έδαφος από την κακή του εκκίνηση, ενώ κατάφερε να σημειώσει και τον γρηγορότερο γύρο του αγώνα, με 1.19.083! Στην τρίτη θέση για το ΠΠΤ (6Η στη γενική κατάταξη) τερμάτισε ο Σταύρος Τριντής.

Ο 2ος αγώνας που ακολούθησε, είδε τον Δημήτρη Παπαγγέλου να κάνει ξανά κακή εκκίνηση και να τον αναγκάζει να παλεύει για την ανάκτηση χαμένου εδάφους, κάτι που ο Καρακώστας και πάλι δεν άφησε ανεκμετάλλευτο. Ο Καρακώστας μονομάχησε στην πίστα με τον συμπατριώτη και συνονόματο του, περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας SBK και νίκησε, με τον Παπαγγέλου να τερματίζει ξανά 2ος (οι δύο τους τερμάτισαν στην 3η και 4η θέση της γενικής κατάταξης αντίστοιχα) Ο Σωτήρης Μπεγνής κατάφερε να ολοκληρώσει το ελληνικό βάθρο στην 3η θέση (8ος στην γενική κατάταξη).
 

Racing: Σαρωτική παρουσία Παντελεάκη με δύο νίκες

Ο Βασίλης Παντελεάκης, με την κυρίαρχη παρουσία του στην πίστα, πήρε δύο νίκες όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο βαλκανικό επίπεδο, στις Σέρρες. Στον πρώτο αγώνα, που έγινε το Σάββατο, ο Παντελεάκης σάρωσε τους αντιπάλους του νικώντας με διαφορά που ξεπέρασε τα 43 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο. Στην 2η και 3η θέση για την ελληνική κατάταξη, τερμάτισαν οι Ανδρέας Παργινός και Ανδρέας Λεφέβρ αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Ανδρέας Παργινός κατάφερε το πλασάρισμα στην 2η θέση και της γενικής κατάταξης (ο Λεφέβρ τερμάτισε στην 11η θέση γενικής). Στον αγώνα της Κυριακής, ο Παντελεάκης επανέλαβε την νίκη του, σπάζοντας μάλιστα και ρεκόρ που κρατούσε πάνω από 20 χρόνια στην κατηγορία Racing, με 1.21.972. Δεύτερος στην κατηγορία και στην γενική κατάταξη αναδείχθηκε και πάλι ο Ανδρέας Παργινός, ενώ τρίτος στον αγώνα της Κυριακής πλασαρίστηκε ο Γιώργος Σώμος.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »