Ο Anderson πήρε την πρώτη φετινή του νίκη.

3,2 δευτερόλεπτα χώριζαν τον Roczen απο τον Anderson.

Ο Anderson προηγείται με 49 βαθμούς.

Νίκη Anderson, τραυματισμός Musquin

Το αφράτο και δύσκολο τερέν της πίστας του Houston έφερε τα πάνω κάτω στον αγώνα με τον Marvin Musquin να πέφτει και να βγάζει τον ώμο του, ενώ τη νίκη πήρε ο Anderson.

Ο αναβάτης της Kawasaki, Eli Tomac είχε πτώση στον προηγούμενο αγώνα στο Anaheim και αφού δοκίμασε για λίγο τον εαυτό του στα δοκιμαστικά, αποφάσισε να μην τρέξει στον αγώνα. Πρώτος έστριψε ο Justin Barcia, αλλά ο Ken Roczen επιτέθηκε αμέσως και κατάφερε να περάσει. Ο Barcia δεν έχασε επαφή και δεν σταμάτησε να πιέζει, όμως σύντομα ο Jason Anderson έφτασε πίσω του.

Τελικά, ο Anderson πέρασε τον Barcia και λίγο αργότερα έκανε το ίδιο στον Roczen για να πάρει την πρώτη φετινή του νίκη. Η τέταρτη θέση πήγε στον Cole Seely, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Weston Peick, ο οποίος είχε τερματίσει και στον πρώτο αγώνα εντός πεντάδας. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Justin Brayton.

Ο Anderson πλέον προηγείται στον πίνακα της βαθμολογίας έχοντας μαζέψει 49 βαθμούς, ενώ από 42 βαθμούς έχουν συγκεντρώσει οι Roczen και Barcia, που είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Musquin βρίσκεται αυτή τη στιγμή 10ος, με τον Tomac να έχει πέσει στην 26η θέση. Οι αναβάτες επιστρέφουν το Σάββατο στο Anaheim της Καλιφόρνια για τον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος.