LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Νέα άσφαλτος για να μείνει το Silverstone στα MotoGP

Διαβάστηκε από 2.565 αναγνώστες (29/8/2018)

Ο διευθυντής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, πιστεύει ότι θα χρειαστεί να στρωθεί ξανά νέα άσφαλτος στο Silverstone, προκειμένου η πίστα να εξασφαλίσει αγώνα στο μέλλον.

mototriti Team

Η άσφαλτος της πίστας του Silverstone αδυνατούσε να αποβάλλει το νερό της επίμονης βροχής και φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ακύρωση του αγώνα. Ο Ezpeleta είπε ότι το συμβόλαιο της πίστας, σύμφωνα με το οποίο αυτή θα φιλοξενεί αγώνα MotoGP μέχρι και το 2020, μπορεί να διακοπεί, αν δεν γίνει νέα ασφαλτόστρωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του: «Δεν θα έχουν πρόβλημα αν στρωθεί νέα άσφαλτος και ομολογκαριστεί. Η οικονομική ζημιά έχει μικρή σημασία και πιστεύω ότι το Silverstone θα επιστρέψει τα χρήματα ή θα δώσει δωρεάν θέσεις για τον επόμενο αγώνα στους θεατές. Προτιμώ να ακυρωθεί ένας αγώνας από το να έχουμε κάποιο ατύχημα. Η θέληση των αναβατών υπερίσχυσε και δεν χρειάστηκε να μας πείσουν γιατί κι εμείς την ίδια άποψη είχαμε. Ήταν η σωστή απόφαση, καθώς μέχρι τις 7 το απόγευμα ο καιρός δεν είχε βελτιωθεί και δεν υπήρχε περίπτωση να ξεκινούσε αγώνας τόσο αργά. Στεφτήκαμε να τον κάναμε τη Δευτέρα, αλλά ήταν αργία στην Αγγλία και οι ομάδες δεν ήθελαν.»       

AUTOAGORA
AUTOAGORA