Motocompacto: Αναδιπλούμενη μοτοσυκλέτα από τη Honda;

Η Honda κατοχύρωσε την ονομασία “Motocompacto” και μάλλον η επιστροφή του MotoCompo, της αναδιπλούμενης μοτοσυκλέτας του 1981 είναι κοντά.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το MotoCompo ήταν μια αναδιπλούμενη μοτοσυκλέτα που όταν “έκλεινε” είχε το μέγεθος βαλίτσας. Βγήκε στην αγορά το 1981 και στόχος της Honda ήταν να χωράει στον χώρο αποσκευών των μικρών αυτοκινήτων πόλης που είχε στη γκάμα της εκείνη την εποχή, όπως τα City και Today. Παρά το γεγονός ότι έμεινε στην παραγωγή για μόλις 2-3 χρόνια, πουλήθηκαν 50.000 τεμάχια και έμεινε στην ιστορία κατέχοντας ξεχωριστή θέση στις καρδιές των συλλεκτών.

Οι εικόνες ενός οχήματος που μοιάζει με σύγχρονο MotoCompo κυκλοφορούν εδώ και καιρό, τώρα όμως η Honda κατοχύρωσε το όνομα Motocompacto αναζωπυρώνοντας τις φήμες για επιστροφή της αναδιπλούμενης μοτοσυκλέτας. Οι εικόνες μας δίνουν μια ιδέα του πώς θα μπορούσε να ήταν, αν και περιμένουμε το μοντέλο παραγωγής (αν υπάρξει τέτοιο), να είναι πιο χαμηλών τόνων.

Ο βενζινοκινητήρας των 49 κυβικών με τους 2,5 ίππους του MotoCompo, θα δώσει τη θέση του σε ηλεκτροκινητήρα 500W, ο οποίος θα παίρνει ρεύμα από αφαιρούμενη μπαταρία με την αυτονομία να είναι κοντά στα 65 χιλιόμετρα. Η τελική θα περιορίζεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα και μια πλήρης φόρτιση θα διαρκεί μόλις 2 ώρες.

Όπως συμβαίνει με τις πατέντες, δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα έχουμε ένα μοντέλο έτοιμο για παραγωγή. Επίσης, δεν αποκλείεται το Motocompacto να “συνδεθεί” άμεσα με κάποιο αυτοκίνητο της Honda, όπως ακριβώς ο προκάτοχός του.