MotoGP Στυρία: Διακοπή αγώνα μετά από σοβαρό ατύχημα Pedrosa – Savadori

Την κόκκινη σημαία αντίκρισαν οι αναβάτες στον πρώτο αγώνα μετά την καλοκαιρινή διακοπή στην Αυστρία εξαιτίας ατυχήματος στο οποίο ενεπλάκησαν οι Dani Pedrosa και Lorenzo Savadori.

Στον τρίτο γύρο του αγώνα ο Dani Pedrosa, που ήταν wildcard συμμετοχή για την KTM, έχασε το μπροστινό της RC16 στη στροφή 3 και ενώ βρισκόταν στη 12η θέση. Η μοτοσυκλέτα του Ισπανού έμεινε στην αγωνιστική γραμμή και ο Savadori δεν μπόρεσε να την αποφύγει. Η πρόσκρουση ήταν σφοδρή και η μοτοσυκλέτα έπιασε φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε σε όλο το πλάτος της πίστας σε εκείνο το σημείο, οπότε η διακοπή του αγώνα ήταν απαραίτητη. Ο Pedrosa σηκώθηκε αμέσως μετά την πτώση του, ενώ και ο Savadori κατάφερε να απομακρυνθεί, αλλά έμεινε στην άκρη της πίστα και αφού μίλησε με το ιατρικό προσωπικό, έφυγε με φορείο για το ιατρικό κέντρο για περαιτέρω εξετάσεις.

Τη στιγμή που βγήκε η κόκκινη σημαία ο Francesco Bagnaia οδηγούσε την κούρσα, έχοντας πίσω του τον Martin. Ο αγώνας θα ξεκινήσει ξανά για 26 γύρους και οι αναβάτες θα στηθούν στην εκκίνηση όπως ήταν αρχικά δηλαδή με τον Martin στην pole και στους Bagnaia και Quartararo δίπλα του. Ο Dani Pedrosa μπορεί να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα με την εφεδρική μοτοσυκλέτα.

Kοινοποίησε το »

Kοινοποίησε το »