O Fabio Quartararo στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τους Johann Zarco (αριστερά) και Aleix Espargaro (δεξιά).

O Fabio Quartararo στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τους Johann Zarco (αριστερά) και Aleix Espargaro (δεξιά).

MotoGP, Πορτογαλία: Κυριαρχία Quartararo!

Η επιστροφή του MotoGP στην Ευρώπη, έδειξε μάλλον και την επιστροφή ενός ισχυρού Fabio Quartararo.

Νικητής με τεράστια διαφορά, ο Fabio Quartararo

Ο 23χρονος Γάλλος, πρωταθλητής του 2021, θύμισε στους αντιπάλους του γιατί σήκωσε τν «κούπα» πέρσι, κάνοντας έναν αγώνα με πολύ μεγάλη διαφορά ταχύτητας από όλους. Στην εκκίνηση, ο Quartararo βρέθηκε στην 2η θέση πίσω από τον Joan Mir, αλλά στην αρχή του 5ου γύρου πέρασε στην 1η θέση, από όπου και δεν απειλήθηκε ουδέποτε από κανέναν. Πιάνοντας έναν εντυπωσιακό ρυθμό και σπάζοντας το ρεκόρ πίστας κατά την διάρκεια αγώνα, ο Quartararo τερμάτισε πρώτος με διαφορά 5,4 δευτερολέπτων, από τον συμπατριώτη του Johann Zarco.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Zarco και Mir σε δυνατό αγώνα, συγκρούστηκαν Miller και Mir!

Ο Joan Mir, πρωταθλητής του 2020, ενεπλάκη σε ενδιαφέρουσα μονομαχία με τον Johann Zarco, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά να βρει τον τρόπο να προσπεράσει. Τελικά, ο 32χρονος Γάλλος κατάφερε να πιάσει την 2η θέση, τη στιγμή που η ατυχία χτύπησε τον Joan Mir λίγο αργότερα. Ο Jack Miller, προσπαθώντας να προσπεράσει τον Mir στην 1η στροφή της πίστας, έκανε λάθος στα φρένα και σημείωσε πτώση, με την οποία παρέσυρε και τον Mir! Και οι δύο έμειναν εκτός αγώνα. Η εξέλιξη αυτή, έδωσε την δυνατότητα στον Aleix Espargaro, να έρθει στην 3η θέση και να την κρατήσει μέχρι το τέλος του αγώνα.
 

Εντυπωσιακός ο Rins, στην 6η θέση ο Marc Marquez

Ο Marc Marquez αγωνίστηκε σκληρά και αντιμετώπισε, εκτός από τους άλλους, και τον αδερφό του Alex Marquez, ο οποίος για μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν μπροστά του. Τελικά, ο 8άκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Repsol Honda τερμάτισε 6ος , με την διαφορά του με τον Alex Marquez να είναι κυριολεκτικά στα χιλιοστά! Ο Alex Rins ήταν, ομολογουμένως, ο αναβάτης που έκανε την μεγαλύτερη άνοδο από την θέση εκκίνησης μέχρι τον τερματισμό, αφού ξεκινώντας μόλις 23ος, ο Rins τελικά τερμάτισε 4ος!
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »