MotoGP: Πολλές οι σκέψεις Ezpeleta εν μέσω κορωνοϊού

Νέο πρόγραμμα, σκέψεις για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών αλλά και αγώνες μέχρι τα… Χριστούγεννα, στα σκαριά για το MotoGP λόγω του κορωνοϊού. Δείτε τι γίνεται…

Τα πράγματα είναι ακόμη ταραγμένα στην Dorna, λόγω της επέλασης του κορωνοϊού παγκοσμίως και το πρωτάθλημα των MotoGP έχει ήδη πληγεί. Σε μια δύσκολη περίοδο για τα σπορ παγκοσμίως, ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta, έχει μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί και έχει προβεί ήδη σε δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ezpeleta δεν έχει αποκλείσει την διεξαγωγή αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών», αλλά και την επέκταση του προγράμματος αγώνων μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου! Έχει πει συγκεκριμένα: «Ο στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε όλους τους 19 αγώνες που έχουν απομείνει. Υπάρχουν πιθανότητες ότι στο χειρότερο σενάριο, με ακόμα περισσότερες ακυρώσεις, ότι θα έχουμε χρόνο. Ίσως τρέξουμε στις ζεστές χώρες τα Χριστούγεννα!»

Ο Ezpeleta υπογράμμισε ότι η Dorna θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες, ενώ σημείωσε ότι «τίποτα δεν είναι απίθανο», όσον αφορά τις αποφάσεις που θα παρθούν. Αμερικανοί δημοσιογράφοι κάνουν αναφορά σε αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών» αν χρειαστεί, χωρίς ο Ezpeleta ή η Dorna να έχει διαψεύσει κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται και άλλες αλλαγές εν καιρώ.

Εν τω μεταξύ, έχει δημοσιευθεί επισήμως το νέο πρόγραμμα των αγώνων για το 2020, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Δείτε το, παρακάτω:

 
8 March Qatar* (no MotoGP class)
5 April Americas
19 April Argentina
3 May Jerez
17 May France
31 May Italy
7 June Catalunya
21 June Germany
28 June Netherlands
12 July Finland
9 August Czech Republic
16 August Austria
30 August Great Britain
13 September San Marino
27 September Aragon
4 October Thailand
18 October Japan
25 October Australia
1 November Malaysia
15 November Valencia
(Πηγή: Crash.net)