Αναβολή και για τον αγώνα στον «Καθεδρικό» του Assen.

MotoGP: Επίσημη αναβολή για το Assen

Ακόμη ένας αγώνας αναβάλλεται και επισήμως για αργότερα, καθώς όλα δείχνουν ότι τα MotoGP θα ξεκινήσουν στην καλύτερη, τον Αύγουστο. Δείτε περισσότερα.

Οι εξελίξεις στον χώρο των MotoGP τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς. Δια στόματος Carmelo Ezpeleta, το πιθανότερο σενάριο για επανέναρξη των αγώνων είναι τον Αύγουστο, με τον αγώνα του Brno της Τσεχίας, χωρίς όμως κάτι επίσημο να ανακοινώνεται οριστικά.
 
Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε μια άλλη επίσημη είδηση: Ο αγώνας του Assen που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου, αναβάλλεται χωρίς να ανακοινώνεται ημερομηνία αντικατάστασης. Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ολλανδικής κυβέρνησης να ματαιώσει όλα τα αθλητικά γεγονότα τουλάχιστον μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Προς το παρόν, τα σενάρια για την πραγματοποίηση του αγώνα αφορούν το φθινόπωρο, πάντα με αναμονή περισσότερων εξελίξεων. Το φετινό Grand Prix στην ιστορική πίστα του Assen θα ήταν το 90ό που θα πραγματοποιούταν εκεί, με την διοίκηση της πίστας να ανακοινώνει την δυσαρέσκεια της αλλά και την υποχρέωση συμμόρφωσης με τον νόμο. Τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί, ανακοινώνεται ότι θα ισχύσουν για την διεξαγωγή του αγώνα στην νέα του ημερομηνία, αν και όταν καθοριστεί.