O Alberto Puig

MotoGP: «Δάκτυλος» Honda η απαγόρευση των wildcards;

Εξωφρενικές κατηγορίες από ανθρώπους των MotoGP προς την Honda, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία κανόνισε την απαγόρευση των wildcards για να τιμωρήσει τον Lorenzo! Δείτε τι είπε η Honda.

Τις προηγούμενες ημέρες, πληροφορηθήκαμε και επίσημα ότι για φέτος, η Dorna αποφάσισε την απαγόρευση των έκτακτων συμμετοχών στα MotoGP, τα λεγόμενα «wildcards», όταν ξεκινήσουν κανονικά οι αγώνες. Τα wildcards ουσιαστικά δίνουν την δυνατότητα στους δοκιμαστές των ομάδων να συμμετέχουν σε αγώνες και αυτοί, ωστόσο η Dorna αποφάσισε ότι, εν μέσω μέτρων περιορισμού του συνωστισμού σε κάθε δυνατό επίπεδο, οι έκτακτες συμμετοχές και το επιπλέον πλήρωμα που απαιτούν δέχθηκαν «άκυρο» για φέτος.
 
Ωστόσο, ο Michele Pirro, ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati, δεν δίστασε να κάνει κάποιες δηλώσεις που προκάλεσαν αναταραχή. Ο Ιταλός πιστεύει ότι η απαγόρευση των wildcards προκλήθηκε από την Honda, ώστε να «τιμωρήσει» με αυτό τον τρόπο τον Jorge Lorenzo, που αποχώρησε με… τρόπο από την ομάδα στο τέλος του 2019 και θα αγωνιζόταν ξανά με την Yamaha! O Pirro είπε συγκεκριμένα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος, η λήψη μιας απόφασης με τόσο μεγάλη σημασία, τόσο νωρίς, είναι κατά την γνώμη μου λάθος. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε για να κάνουν κάποιον να πληρώσει για κάτι, αλλά δεν είναι δίκαιο (…) Ίσως η Honda να θέλει να κάνει τον Lorenzo να πληρώσει που πήγε στην Yamaha, αλλά εγώ δεν είμαι Lorenzo, που πήρε πολλά λεφτά και θα μείνει σπίτι του».
 
Στις δηλώσεις του Pirro απάντησε ο επικεφαλής της Honda MotoGP, Alberto Puig, ο οποίος επιτέθηκε στον Ιταλό δοκιμαστή και αρνήθηκε τις κατηγορίες του: «Είναι πολύ κρίμα και πολύ ακατάλληλα τα σχόλια του Pirro. Η Honda, όπως και κάθε κατασκευαστής του MotoGP, δουλεύει πολύ σκληρά για βδομάδες για να καταλάβει την βιωσιμότητα της σεζόν. Έχουμε ήδη εγκαταλείψει πολλά που θα θέλαμε να κάνουμε στο μέλλον όσον αφορά την τεχνική μαςα εξέλιξη και το κάναμε για το καλό του αθλήματος, για να διατηρήσουμε μια ισότητα για όλους τους κατασκευαστές.»
 
«Δεν είναι εύκολο, όλοι προσαρμοζόμαστε, από τον οργανισμό μέχρι τις ομάδες, τους χορηγούς και τους αναβάτες, με στόχο να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα όπως το ξέρουμε. Για αυτό μας πληγώνει όταν κάποιος που ανήκει σε εργοστασιακή ομάδα, κάνει τέτοια σχόλια, σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση για όλους» είπε ο Puig. «Θα έπρεπε ο Pirro να ξέρει, ότι εμείς σεβόμαστε τον Lorenzo, τελειώσαμε την συνεργασία μας με καλό τρόπο» δεν παρέλειψε να συμπληρώσει!