Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στις απολαβές των αναβατών για το υπόλοιπο των συμβολαίων τους.

MotoGP: «Ψαλίδι» στις αμοιβές αναβατών

Την προσδοκία του ότι οι αναβάτες θα συμφωνήσουν σε αναδιαπραγμάτευση των αμοιβών τους, εξέφρασε ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta. Δείτε περισσότερα.

Η κρίση του κορωνοϊού έχει φέρει άνευ προηγουμένου αναταραχή στον κόσμο των αθλητικών γεγονότων και ήδη, σε πολλά αθλήματα, συζητήθηκαν και εφαρμόσθηκαν μειώσεις μισθών σε υψηλού προφίλ προσωπικότητες. Φαίνεται ότι το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον χώρο των MotoGP, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna.
 
O Ισπανός επιχειρηματίας προσδοκεί οι αναβάτες να διαπραγματευτούν εκ νέου τους όρους των συμβολαίων τους, συμβάλλοντας και αυτοί στην διαχείριση της έκτακτης κρίσης. Είπε συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι όλοι θα διαπραγματευτούν προς τα κάτω, όχι απλά οι αναβάτες που δεν ανανέωσαν ακόμα. Οι αναβάτες μπορεί να έχουν συμβόλαια, αλλά όλα υπογράφονται υπό κανονικές συνθήκες. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας είναι διαφορετικά και πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα»
 
«Όλοι κατανοούν ότι πληρώνεσαι όταν κάνεις την δουλειά σου, αλλά είναι άλλο πράγμα να είσαι στο σπίτι σου και να περνάς μια κατάσταση που κανένας δεν θέλει να περνάς» συμπλήρωσε ο Ezpeleta, o οποίος έδωσε και κάποια στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. «Πιστεύω ότι το νωρίτερο που μπορούμε να ξεκινήσουμε είναι αργά τον Ιούλιο ή νωρίς τον Αύγουστο, προφανώς χωρίς θεατές και αν τα διεθνή ταξίδια είναι δυνατά». Ο Ezpeleta έκανε λόγο για μείωση της σεζόν ακόμη και στους 3 μόνο αγώνες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις συνθήκες…