Η χαρακτηριστική αυτή εικόνα από τις συνεντεύξεις τύπου των MotoGP αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα...

MotoGP: Αλλάζουν όλα στις συνεντεύξεις τύπου!

Καμία σχέση με το παρελθόν δεν θα έχουν πλέον οι καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου της Πέμπτης στα MotoGP, αφού η Dorna ανακοίνωσε μεγάλες αλλαγές. Δείτε τι συγκεκριμένα.

Η Dorna ανακοίνωσε αλλαγές για τις συνεντεύξεις τύπου που γίνονται καθιερωμένα τις Πέμπτες, πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης του εκάστοτε γεγονότος. Η εταιρεία πίσω από τα MotoGP θέλει, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, να κάνει την σύνδεση αθλητών-δημοσιογράφων-κοινού ακόμα πιο άμεση και διαδραστική.

Συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό τραπέζι συνέντευξης τύπου φεύγει και οι αναβάτες θα κάθονται σε σκαμπό, χωρίς το «τείχος» του τραπεζιού να βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους αθλητές. Οι αγωνιζόμενοι θα φορούν μικρόφωνο πέτου, όπως γίνεται και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ενώ για την διαχείριση της συνέντευξης τύπου θα υπάρχει παρουσιαστής, ο οποίος θα έχει άμεση επαφή με το κοινό και τους αθλητές ενθαρρύνοντας μάλιστα τους δημοσιογράφους να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Μάλιστα, αυτό σημαίνει την κατάργηση του πασίγνωστου «χρόνου ερωτήσεων» που υπήρχε μετά από τις δηλώσεις των αθλητών, «χαλαρώνοντας» περισσότερο την διαδικασία.

Παράλληλα με αυτές τις αλλαγές, τις Πέμπτες θα προβάλλεται ένα περιληπτικό βίντεο  του προηγούμενου αγώνα, δίνοντας ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να συζητήσουν στιγμές και δεδομένα του γεγονότος. Σημειώνουμε εδώ ότι οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν μόνο στην συνέντευξη τύπου της Πέμπτης –δηλαδή την πρώτη των αγωνιστικών ημερών-, αφού κάθε άλλη συνέντευξη μετά τα δοκιμαστικά και τον αγώνα θα γίνεται προς το παρόν με το παλιό φορμά.