Ο Joan Mir στο γκαράζ της νέας του ομάδας, Ecstar Suzuki.

Mir: Πολύ καλύτερα στα MotoGP!

«Σαν στο σπίτι του» δηλώνει ότι νιώθει ο Joan Mir, μετά τις δοκιμές της Valencia! Τι λέει ακριβώς; Δείτε εδώ…

Ο νεαρός Ισπανός Joan Mir, που από του χρόνου θα αποτελεί μέρος της Suzuki Ecstar, ικανοποίησε με την απόδοσή του, στις πρώτες δοκιμές της νέας σεζόν στην Ισπανία. Πράγματι, μετά τους πολύ καλούς χρόνους που πέτυχε, ο Mir εξήγησε τους λόγους πίσω από αυτούς.

Ο 21χρονος Mir δήλωσε ότι αισθάνεται καλύτερα στο Moto GP και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, λέγοντας: «Εντελώς διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Το MotoGP είναι αγωνιστικό, το Moto2 είναι πιο πολύ σαν μοτοσυκλέτα δρόμου. Είχε περίεργο τρόπο να το οδηγήσεις, διαφορετικό και από την Moto3 και από το MotoGP. Με την τωρινή μοτοσυκλέτα μπορώ να δείξω περισσότερο το πόσο καλός είμαι στα φρένα, αυτό αισθάνομαι».

«Στην Moto2, όταν προσπαθούσα να φρενάρω δυνατά, κάτι το οποίο είναι δυνατό μου σημείο, άνοιγα την γραμμή μου, δεν μπορούσα να ανοίξω γκάζι και υπέφερα σε αυτές τις συνθήκες. Με αυτή την μοτοσυκλέτα, φαίνεται ότι η κατάσταση βοηθάει. Είναι πολύ καλύτερο, αυτό το λέω με σιγουριά. Τουλάχιστον για μένα».

Ο Mir απάντησε και στο ερώτημα, αν έχει δεύτερες σκέψεις που ανέβηκε κατηγορία: «Δεν είχα καμία αμφιβολία όταν πήγαινα στα MotoGP. Δεν μου λείπει καθόλου η Moto2. Είχαμε καλό ρυθμό και αυτό είναι που με κάνει πιο πολύ χαρούμενο, από τις δοκιμές. Ήταν έκπληξη στην δεύτερη ημέρα μόνο, να είμαστε σε αρκετά καλούς χρόνους» είπε ο Ισπανός.