O Marc Marquez

Marquez: Προτείνει «πάγωμα» συμβολαίων

Την μεταφορά όλων των συμβολαίων των αναβατών ένα χρόνο «μπροστά» προτείνει ο Marc Marquez, ως ένα μέτρο ακόμα κατά την κρίση του κορωνοϊού στα MotoGP. Δείτε τι είπε.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει την απόλυτη στασιμότητα στο πρωτάθλημα των MotoGP, καθώς πλέον οι ακυρωμένοι ή αναβληθέντες αγώνες του 2020 ξεπερνούν τους 10. Με το πλέον αισιόδοξο σενάριο να μιλά για αγώνες μετά τον Αύγουστο και την πιθανότητα ακύρωσης της σεζόν του 2020 να υπάρχει ακόμα, η Dorna ανακοίνωσε πάγωμα της εξέλιξης κινητήρων και αεροδυναμικών για τις μοτοσυκλέτες για έναν χρόνο. Υπάρχουν όμως πολλοί που ισχυρίζονται ότι αυτό το μέτρο, πρέπει πλέον να παρθεί και για τα συμβόλαια των αναβατών.
 
Υπέρ της πιθανότητας αυτής στάθηκε και ο πρωταθλητής του 2019 Marc Marquez, o οποίος ζήτησε από την Dorna να το σκεφτεί σοβαρά. Ο Ισπανός είπε: «Στην περίπτωση μου είμαι καλυμμένος, έχω υπογράψει για 4 χρόνια. Αλλά  υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν υπογράψει ακόμα, μαζί και ο αδερφός μου, που θέλουν να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στα MotoGP ή στις άλλες κατηγορίες».
 
«Ίσως οι ομάδες να δείξουν μια ανοιχτόμυαλη στάση, γιατί ένα από τα πράγματα που πάγωσαν ήδη ήταν οι μοτοσυκλέτες από το 2020 στο 2021. Γιατί να μην κάνουν κάτι παρόμοιο και με τα συμβόλαια; Ας τα παγώσουν, σαν αυτή η χρονιά να μην έγινε καθόλου».
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρώτος που αναφέρθηκε σε πάγωμα συμβολαίων για φέτος, ήταν ο επικεφαλής της Petronas Yamaha, Razlan Razali, ο οποίος δεν θέλει να χάσει με τίποτα τις αγωνιστικές υπηρεσίες του Fabio Quartararo, που θα μεταβεί στην εργοστασιακή Yamaha του χρόνου…