Marquez: Πιθανή η συμμετοχή του στον αγώνα της Κυριακής

2 μέρες μετά τη χειρουργική του επέμβαση, ο Marc Marquez επιστρέφει στη Jerez για να υποβληθεί σε εξετάσεις που θα καθορίσουν το αν θα αγωνιστεί στο GP της Κυριακής.

Η Honda επιβεβαίωσε πως ο Marquez θέλει να λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής και θα προσπαθήσει να πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς. Να θυμίσουμε οτι ο Ισπανός είχε μια άσχημη πτώση στον προηγούμενο αγώνα και κατέληξε με κάταγμα στο δεξί του χέρι. Την Τρίτη υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, η οποία πήγε πολύ καλά. Αν και υπήρχε αρχικά φόβος για ζημιά σε νεύρο, ο Xavier Mir, ο χειρούργος που τον ανέλαβε, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες του για επιστροφή στον αγώνα της Κυριακής.

Έτσι ο Marquez επέστρεψε σήμερα στη Jerez και αργότερα μέσα στη μέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις που θα καθορίσουν αν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο. Η περίπτωσή του θυμίζει αυτή του Jorge Lorenzo, ο οποίος το 2013 είχε σπάσει την κλείδα του κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Assen, μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Βαρκελώνη για εγχείριση και τελικά κατάφερε να αγωνιστεί και να τερματίσει πέμπτος. Όμως, μια πτώση στο επόμενο GP, αυτό της Γερμανίας, τον έστειλε ξανά στο χειρουργικό τραπέζι, πράγμα που δείχνει ότι και ο Marquez θα πάρει μεγάλο ρίσκο αν αποφασίσει να αγωνιστεί.

Ο δόκτωρ Mir πάντως δήλωσε: “Η αλήθεια είναι ότι χωρίς πρόβλημα στο νεύρο, η πόρτα της επιστροφής στον αγώνα του Brno είναι μισάνοιχτη και παραμένει η πιθανότητα να αγωνιστεί εδώ (Jerez)”.