Marquez: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση

Η χειρουργική επέμβαση που χρειάστηκε για να αποκατασταθεί το κάταγμα στο δεξί χέρι του Marc Marquez, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Μετά από ένα απότομο highside στον 22ο γύρο, ο Marc Marquez βρέθηκε στο έδαφος και η μοτοσυκλέτα του τον χτύπησε στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με κάταγμα στο δεξί χέρι. Η χειρουργική επέμβαση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες του motorsport.com ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο δόκτωρ Xavier Mir και η ομάδα του, που έκανε την επέμβαση, διαπίστωσαν ότι δεν είχε προκληθεί ζημιά στο νεύρο μετά από το χτύπημα με τη μοτοσυκλέτα που ήταν και η αιτία του κατάγματος. Τελικά, μια πλάκα από τιτάνιο και μερικές βίδες ήταν αρκετά για να διορθωθεί το πρόβλημα. Είναι νωρίς ακόμα για να ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει η αποκατάσταση του Marquez, αλλά ο δόκτωρ Mir, είχε πει τη Δευτέρα πως αν δεν υπάρχει πρόβλημα με το νεύρο, ο αναβάτης της Honda θα μπορέσει να επανέλθει στον αγώνα της Τσεχίας, αρχές Αυγούστου.

Αρα, ο Marquez δεν θα αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο και η Honda έχει αποφασίσει να μην τον αντικαταστήσει, οπότε ο αδερφός του, Alex Marquez θα είναι ο μοναδικός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας.