O Joan Mir

Marquez: Αξιος πρωταθλητής ο Mir

Την επιβράβευση και την επιβεβαίωση από τον πιο πετυχημένο αθλητή της δεκαετίας στα MotoGP, Marc Marquez, πήρε ο νεαρός Ισπανός Joan Mir, που «σήκωσε» τον φετινό τίτλο. Δείτε τι είπε ο «93»…

H απουσία του Marc Marquez λόγω του τραυματισμού του, από τις πίστες στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, δημιούργησε ένα εξαιρετικά ρευστό πρωτάθλημα, χωρίς προφανές φαβορί, στο οποίο όλα μπορούσαν να συμβούν. Μέσα από την διαρκή εναλλαγή νικητών και την κατάρρευση των ελπίδων των Fabio Quartararo και Andrea Dovizioso, ο Joan Mir της Suzuki αποδείχθηκε κυρίαρχος, πετυχαίνοντας 1 νίκη, τα περισσότερα πλασαρίσματα στο βάθρο από κάθε άλλο αθλητή και φυσικά, την συγκομιδή των περισσότερων βαθμών που τον οδήγησαν στην στέψη.
 
Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν –λανθασμένα- ότι ο φετινός τίτλος έχει μειωμένη αξία λόγω της απουσίας του Marc Marquez, κάτι με το οποίο και ο ίδιος επεσήμανε ότι διαφωνεί. Σε νέες του δηλώσεις, ο πολυπρωταθλητής επαινεί τον Joan Mir, επισημαίνοντας ότι ήταν αυτός που ξεκάθαρα το άξιζε. Είπε: «Ο Mir ήταν ο πιο σταθερός και ο άξιος πρωταθλητής. Σε μία σεζόν που η σταθερότητα ήταν στοιχείο κλειδί, ο Mir κατέληξε να κερδίζει το πρωτάθλημα χωρίς να κάνει κάτι θεαματικό»
 
«Έχει μεγάλη αξία που το έκανε στην 2η χρονιά του στα MotoGP. Του χρόνου, ο Mir θα πρέπει να αμυνθεί το στέμμα του. Ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι στην πίστα, ο Mir θα παλέψει για τον τίτλο. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι οι ίδιες γιατί δεν θα αλλάξουν οι κανονισμοί, θα παλέψει γιατί έχει ταλέντο. Και εγώ θα προσπαθήσω να πάρω τον τίτλο από αυτόν!» συμπλήρωσε ο Marc Marquez.