2.000 κάμερες πάνω σε αστυνομικούς και 400 σε περιπολικά και μοτοσυκλέτες. Θα στέλνουν live εικόνα και στίγμα στη Γ.Α.Δ.Α. Θα διατηρούνται στα αρχεία για 15 μέρες (2 σε περίπτωση διαδηλώσεων). Σχεδιασμός για άλλες 700 κάμερες διαχείρησης κυκλοφορίας.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου για την προμήθεια 2.400 καμερών στην Ελληνική Αστυνομία, από τις οποίες 2.000 θα διατεθούν σε σώματα όπως η ¶μεση Δράση, η ΟΠΚΕ, η ΔΡΑΣΗ, η ΥΜΕΤ και η ΥΑΤ. Oι υπόλοιπες 400 θα εξοπλίσουν περιπολικά και μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ.
Κάθε κάμερα θα καταγράφει συνεχώς και θα μπορούν να μεταδίδουν απευθείας εικόνα και στίγμα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 2020 (που τότε είχε αποφασιστεί η προμήθεια των εν λόγω καμερών) τα δεδομένα θα διατηρούνται στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. για 15 μέρες (2 μέρες για τις περιπτώσεις διαδηλώσεων), πριν διαγραφούν. Τα βίντεο δε που προορίζονται για δικαστική χρήση θα διατηρούνται μέχρι να γίνει η διαγραφή τους από εξουσιοδοτημένο προσωπικό της αστυνομίας.
Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια 700 σταθερών καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σημεία της Αττικής με αυξημένη εγκληματικότητα. Δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για το πότε θα κηρυχτεί ο διαγωνισμός και πότε θα αρχίσουν να φτάνουν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.