Ακρατο θέαμα προσέφεραν και πάλι οι αγώνες της κατηγορίας Supermoto.

Γιώργος Παπασταύρου

Σπύρος Κεφαλωνίτης

Supermoto, 2ος αγώνας: Νίκες για Παπασταύρου-Κεφαλονίτη

Από μία νίκη πήραν οι δύο αθλητές στα σκέλη του 2ο αγώνα του κυπέλλου Supermoto στα Μέγαρα, που και πάλι συνάρπασε τους παρευρισκόμενους με την απίστευτη δράση του. Δείτε τι έγινε.

Στα πλαίσια της διεξαγωγής των δύο τελευταίων αγώνων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας HSBK, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε και ο διπλός αγώνας του κυπέλλου Supermoto, ο 2ος κατά σειρά. Το κύπελλο θα ολοκληρωθεί στην Σπάρτη και ο συναγωνισμός είναι έντονος, για την εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόντων από τους αθλητές.
 
Στον πρώτο σκέλος, ο Γιώργος Παπασταύρου εκκινούσε από την Pole Position με τον Σπύρο Κεφαλωνίτη πίσω του και τον Γιώργο Παρασκευά να ολοκληρώνουν την 1η τριάδα εκκίνησης. Στον αγώνα, ο Παπασταύρου έδωσε μια θεαματική μονομαχία με τον Κεφαλωνίτη, καθώς και οι δύο βρίσκονταν στον «δικό τους κόσμο» αφήνοντας πιο πίσω τους υπόλοιπους αθλητές και διεκδικώντας την νίκη. Τελικά, ο Γιώργος Παπασταύρου θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε την καρό σημαία, με τον Σπύρο Κεφαλωνίτη στην 2η θέση. Πιο πίσω, οι Παρασκευάς, Κωνσταντινάκος, Νίκος Καρακώστας και Ηλίας Μικές έδιναν την δική τους μονομαχία. Ο Γιώργος Παρασκευάς θα τερμάτιζε τελικά 3ος, ακολουθούμενος από τους Κωνσταντινάκο και Καρακώστα.
 
Στο δεύτερο σκέλος, ήταν η ώρα της ρεβάνς για τον Σπύρο Κεφαλωνίτη, ο οποίος  κέρδισε τελικά και τον αγώνα αλλά δεν το έκανε καθόλου εύκολα, με 5 αναβάτες να διεκδικούν την πρώτη θέση. Ο Κεφαλωνίτης έχοντας καταφέρει το πλεονέκτημα της καλής εκκίνησης, κυνηγήθηκε από τους Παρασκευά, Παπασταύρου, Κωνσταντινάκο και Καρακώστα. Μια μικρή επαφή μεταξύ Παρασκευά και Παπασταύρου θα οδηγούσε τον Παρασκευά να χάσει  την επαφή με την κορυφή, τερματίζοντας τελικά 5ος, ενώ ο Παπασταύρου κατάφερε τερματισμό στην 4η θέση. Ο Κεφαλωνίτης απειλήθηκε μάλιστα, από τον Κωνσταντινάκο ο οποίος του έκανε μια προσπέραση, αλλά σημείωσε έξοδο στην 3η στροφή και έχασε την πρωτιά, ενώ τον προσπέρασε και ο Νίκος Καρακώστας.
 
Στα συνδυασμένα αποτελέσματα, η νίκη του διπλού αγώνα περιήλθε στα χέρια του Σπύρου Κεφαλωνίτη, με τον Γιώργο Παπασταύρου στην 2η θέση και τον Νίκο Καρακώστα στην 3η θέση. Εν αναμονή για το φινάλε στην Σπάρτη, λοιπόν!
 
Αποτελέσματα Supermoto - 2ος αγώνας, Μέγαρα
Racing-Open   Βαθμοί
1 Κεφαλωνίτης Σπυρίδων 45
2 Παπασταύρου Γιώργος 38
3 Καρακώστας Νικόλαος  31
4 Κωνσταντινάκος Ιωάννης 29
5 Παρασκευάς Γεώργιος 27
Normal    
1 Τζούφλας Λάμπρος  50
2 Κλαδογένης Ιωάννης 40
Νέοι    
1 Κούρος Αλέξανδρος 50
2 Κότσαλης Κώστας  40
3 Παγιάτης Νικόλαος 32