Υβρίδιο Honda CBX με...Ducati 748!

Η τρέλα πάει στα βουνά και στα γκαράζ των customizers, από ότι φαίνεται, με την δημιουργία αυτή να παντρεύει… ιταλικά και ιαπωνικά στοιχεία προκαλώντας παράκρουση στους εκατέρωθεν οπαδούς!

ΟΚ, καταλαβαίνουμε ότι η άποψη είναι υπόθεση προσωπική. Όταν όμως διασταυρώνεις δύο από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες όλων των εποχών, την καθεμία με την δική της προσωπικότητα, θα προκαλέσεις σίγουρα αντιδράσεις. Οι αντιδράσεις με την σειρά τους φέρνουν την προσοχή και… αυτό εδώ, είναι το «Ducati CBX», αν θέλετε, είναι δημιούργημα του οίκου AutoMagic και του Ιάπωνα Misao Araki.
 
Ο Araki δηλώνει μπουχτισμένος και… αηδιασμένος από την ιαπωνική custom κουλτούρα, δηλώνοντας ότι «όλες οι μοτοσυκλέτες custom είναι σαν μία» και ότι «κάθε τολμηρή δημιουργία δέχεται κριτική». Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι φυσικά ακραία τολμηρή. Ο Araki θέλησε να παντρέψει τα στοιχεία μεταξύ της Honda CBX και της Ducati 748 και, αφού δυσκολεύτηκε να προσαρμόσει το μονόμπρατσο και το USD πιρούνι στο πλαίσιο του CBX, πήρε δραστικά μέτρα. Χρησιμοποίησε το πλαίσιο από μία Ducati 748 του 2001, φυσικά με αρκετά εκτεταμένη μετατροπή, ώστε ο εξακύλινδρος Honda κινητήρας να χωρέσει στο εσωτερικό του.
 
Η μοναδική εξάτμιση με τους 6 σωλήνες είναι χειροποίητη, προφανώς ώστε να μην βρίσκει με τον εμπρός τροχό, που πλησίαζε επικίνδυνα την εξαγωγή. Οι τροχοί είναι της Marvic και «φορούν» ελαστικά Mitas, ενώ το κοστούμι –που προφανώς αναφέρεται στην Ducati 748 είναι carbon. Και μην ξεχάσουμε την… αισθησιακή 6άδα καρμπυρατέρ τύπου FCR που τροφοδοτούν τον κινητήρα. Πως σας φαίνεται; Ιεροσυλία ή αριστούργημα;  

(Φωτό: Ultimate Motorcycling)