O Valentino Rossi

Γενέθλια για τον Valentino Rossi - Γίνεται 42 ετών

Ο απόλυτος σύγχρονος θρύλος των αγώνων μοτοσυκλετών κλείνει τα 42 του χρόνια, πάνω από τα μισά των οποίων έχει περάσει στις πίστες! Ας πούμε τα δικά μας χρόνια πολλά στον «Γιατρό»…

Σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, ο απόλυτος αστέρας των αγώνων grand prix μοτοσυκλέτας έχει γενέθλια: Μιλάμε φυσικά για τον Valentino Rossi. Ο Ιταλός κλείνει τα 42 του έτη, έχοντας να επιδείξει μια καριέρα και ένα σωρό επιτυχιών που κανέναν άλλος σύγχρονος αναβάτης δεν έχει. Δεν είναι τυχαίο, που ο Rossi χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο G.O.A.T. ή αλλιώς, ο «καλύτερος όλων των εποχών».
 
Ο Rossi έκανε το ντεμπούτο του στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1996, με την κατηγορία των 125 κυβικών, μόλις στα 17 του χρόνια. Ο πρώτος του τίτλος ήρθε το 1997, ενώ κατόπιν ο Rossi μεταπήδησε στην κατηγορία των 250 κυβικών. Ο δεύτερος του τίτλος ήρθε το 1999, ενώ το 2000 ο Rossi ανέβηκε στην κατηγορία των 500 κυβικών, τερματίζοντας δεύτερος στην γενική κατάταξη. Πήρε τον τίτλο με NSR500, το 2001, όντας ο τελευταίος πρωταθλητής με δίχρονο 500άρι, στην ιστορία.
 
Το 2002 σηματοδότησε την γέννηση του MotoGP, ως ονομασία και διοργάνωση όπως την ξέρουμε τώρα, με τις νέες μοτοσυκλέτες των 990 κυβικών και τους τετράχρονους κινητήρες.   Με την εκπληκτική για την εποχή Honda RC211V, ο Rossi, κέρδισε τον πρώτο τίτλο της νέας διοργάνωσης, αλλά και τον επόμενο του 2003, πριν αποχωρήσει από την Honda για την Yamaha.
 
Με τους μπλε, ο Rossi έγραψε ίσως τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας του: Κατέκτησε 4 τίτλους (2004, 2005, 2008, 2009) και διεύρυνε την δημοτικότητα του αθλήματος σε επίπεδα ανεπανάληπτα για το παρελθόν. Ο Rossi θα παρέμενε στην Yamaha μέχρι το 2010, ενώ στην συνέχεια έκανε ίσως την πιο πολυσυζητημένη μεταγραφική κίνηση των MotoGP.
 
To 2011, o Valentino Rossi έγινε μέλος του ρόστερ της Ducati, σε μια συνεργασία που αναμενόταν ως η «Dream Team» του MotoGP. Δυστυχώς το όνειρο έγινε εφιάλτης, καθώς ο Rossi έκανε τις δύο χειρότερες χρονιές του στην Ducati, τερματίζοντας 6ος και 7ος στο πρωτάθλημα χωρίς να καταφέρει να βρει την χρυσή τομή στην «συνεργασία» του με την Desmosedici. Το διετές συμβόλαιο με την ιταλική μάρκα, δεν ανανεώθηκε ποτέ και ο Rossi βρέθηκε ξανά σε γνώριμα νερά, το 2013.
 
Εκ νέου στο ρόστερ της Yamaha, ο Rossi σύντομα βρήκε ξανά την φόρμα του, αφού επέστρεψε στις νίκες αμέσως (δεν είχε κάνει καμία, με την Ducati, ενώ το 2013 πέτυχε μια), ενώ το 2014, 2015 και 2016 τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος, αποδεικνύοντας την ανταγωνιστικότητα του. Το 2020, ανακοινώθηκε μετά από 7 σεζόν, το «διαζύγιο» του με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, με τον Rossi να υπογράφει συμβόλαιο με την Petronas team. Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το νέο στάδιο της καριέρας του.
 

  • Alexxx13

    Τι να πει κανείς γι αυτό τον υπερανθρωπο..οι αριθμοί λένε κάποια πράγματα..αλλα μόνο κ μόνο η ανάδειξη του σπορ οφείλεται σ αυτόν..σ ευχαριστούμε για ότι μας έχεις προσφέρει vale..nobody like you!!

      2