Πως θα είναι άραγε το νέο Kawasaki ZX-10R;

Το Kawasaki ZX-10R του 2011, η τελευταία του μεγάλη ανανέωση.

Το μοντέλο του 2016, με τις έντονες οπτικές αλλαγές και την νέα ανάρτηση.

Ετοιμάζει το νέο ZX-10R

Ανανεώνεται, από ότι φαίνεται, το superbike της Kawasaki για το 2019. Τι θα αλλάξει; Δείτε εδώ…

KAWASAKI: Δείτε όλα νέα μοντέλα του 2024 στο νέο ελληνικό website!

Η Kawasaki φαίνεται ότι είναι σε τροχιά, να ανανεώσει τα δύο Sportbikes της, μετά από αρκετό καιρό η αλήθεια είναι. Τώρα, μετά από πληροφορίες ανανέωσης του ZX-6R για το 2019, το ίδιο προγραμματίζεται και για το ZX-10R, όπως ισχυρά στοιχεία δείχνουν.

Η πληροφορία αλιεύθηκε από την κατάθεση εγγράφων από την Kawasaki, στην NHTSA της Αμερικής, η οποία είναι μια αρχή διατήρησης και ελέγχου της ασφαλείας των μεταφορών. Αν και τα έγγραφα αναφέρονται απλά στο σύστημα αρίθμησης πλαισίου του νέου μοντέλου, το αποκαλύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, υπονοώντας μάλιστα ότι θα υποστεί αρκετά μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bennetts, η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι ισχυρότερη και ελαφρύτερη, ενώ θα εξοπλιστεί με περισσότερα, καλύτερα –ή και τα δύο- ηλεκτρονικά συστήματα. Φυσικά, αναμένουμε και δραστική αλλαγή στην εμφάνιση του μοντέλου για το 2019, όπως και για το ZX-6R.



Να θυμίζουμε εδώ, ότι η Kawasaki ZX-10R είναι στον πυρήνα της, όμοια με το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2011, με μικρές αλλαγές κυρίως στην εμφάνιση, να γίνονται το 2016. Είναι λογικό λοιπόν ότι περιμένουμε αρκετά εκτεταμένη ανανέωση για το 2019, χωρίς όμως να ξέρουμε τι και πως θα αλλάξει, από στοιχεία κλειδιά όπως ο κινητήρας, το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Για τις τελευταίες, λέγεται ότι οι ηλεκτρονικές Showa, που εμφανίστηκαν στην ZX-10RR SE, θα είναι πλέον βασικός εξοπλισμός του μοντέλου.



Μία…καλή ερώτηση θα ήταν, αν η νέα μοτοσυκλέτα θα έχει και αυτή, κομπρέσορα ή έστω έκδοση με αυτόν –κάτι δύσκολο αν σκεφτεί κανείς τους ισχύοντες κανονισμούς σε superstock και superbike αγώνες. Αν το μοντέλο δρομολογηθεί, αναμείνατε να το δείτε είτε στην Intermot, είτε στην EICMA φέτος –αν βέβαια δεν αποκαλυφθεί νωρίτερα…