Έρχονται τα ισχυρότερα φρένα μοτοσυκλέτας της ιστορίας

Μεγαλύτεροι από ποτέ οι νέοι δίσκοι φρένων των MotoGP. Στα όρια τους φτάνουν τα κορυφαία φρένα μοτοσυκλέτας του πλανήτη και η Brembo είναι ήδη έτοιμη να δοκιμάσει κάτι νέο. Πιστεύετε ότι η τεχνολογία έχει φτάσει στο ζενίθ της;

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Brembo ετοιμάζεται για ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην τεχνολογία των φρένων της, όσον αφορά την χρήση στο πρωτάθλημα MotoGP. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η εταιρεία πιστεύει ότι τα φρένα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών είναι ήδη στα όρια τους και ότι το επόμενο βήμα είναι απαραίτητο.
 
Πιο συγκεκριμένα, η Brembo δουλεύει πάνω σε δίσκους διαμέτρου 360 χιλιοστών, τους οποίους θα παρουσιάσει στην Dorna προς έγκριση. Ο Andrea Pellegrini, μηχανικός και υπεύθυνος πελατών στο MotoGP, είπε για το θέμα: «Με τους δίσκους των 340 χιλιοστών, το MotoGP φτάνει στα όρια του. Έχουμε εξελίξει τον εξαερισμό, την μάζα του δίσκου και η επιφάνεια επαφής είναι μεγαλύτερη, με εισαγωγή αέρα για την ψύξη τους. Έχουμε επίσης δουλέψει στην γεωμετρία των δίσκων και των τακακιών. Στην Αυστρία, οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές και υπάρχουν σημεία που είναι τεράστιας ενέργειας στο φρενάρισμα. Με τους νέους δίσκους ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια απόδοση με χαμηλότερες θερμοκρασίες»
 
«Σήμερα, πρακτικά όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν δίσκους 340 χιλιοστών, επειδή τα MotoGP χρησιμοποιούν περισσότερο την αεροδυναμική και περισσότερη ισχύς πέδησης χρειάζεται. Κοιτώντας προς την νέα χρονιά, η Dorna και ο IRTA θα πρέπει να εγκρίνουν τους μεγαλύτερους δίσκους των 360 χιλιοστών» συμπλήρωσε ο Pellegrini. 
 
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά προς το παρόν, τα 360 χιλιοστά δίσκου, μαζί με τις δαγκάνες, θα είναι τα μεγαλύτερα φρένα που μπορούν να φιλοξενήσουν οι ζάντες 17 ιντσών των MotoGP σήμερα και αναμένεται ότι θα είναι τα ισχυρότερα φρένα στην ιστορία των αγώνων, αλλά και τα δυνατότερα που έχουμε δει ποτέ σε μοτοσυκλέτα!