Η πίστα Sokol στο Καζακστάν

Η πίστα Sokol στο Καζακστάν

Επίσημο: To MotoGP πάει Καζακστάν!

Αυτή την επέκταση δεν την περιμέναμε! Μετά από την ανακοίνωση για πρόθεση αγώνων σε Ινδία και Σαουδική Αραβία, τώρα το MotoGP παρουσιάζει τα σχέδια του να πάει και στο Καζακστάν. Για να δούμε πως θα πάει αυτό…

Αγώνας στο Καζακστάν από το 2023

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι δημοσιογράφοι του χώρου, η Dorna έθεσε τα θεμέλια για την διεξαγωγή αγώνων MotoGP στο Καζακστάν, για τα επόμενα 5 χρόνια. Οι αγώνες θα γίνουν στην πίστα Sokol, η οποία βρίσκεται λίγο έξω από την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Almaty. Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα, ότι ο πρώτος αγώνας ίσως γίνει από το επόμενο κιόλας έτος, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι του 2023. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι δηλώσεις της Dorna για την επέκταση του MotoGP στο Καζακστάν

H επίσημη ανακοίνωση της Dorna αναφέρει συγκεκριμένα: «Η περιοχή θα αποτελέσει ένα νέο pit stop των MotoGP, όσο το άθλημα συνεχίζει να επεκτείνεται γύρω από τον κόσμο, εμπλεκόμενη με νέες αγορές και νέες βάσεις φιλάθλων. Το Καζακστάν θα γίνει επίσης, η 30ή χώρα που θα φιλοξενήσει αγώνα Grand Prix μοτοσυκλέτας από το 1949, έναν τέλειο αριθμό για να εορταστεί η συνεχώς επεκτεινόμενη ιστορία του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ η πίστα του Sokol θα είναι ο 74ος αθλητικός χώρος που θα φιλοξενήσει Grand Prix της μεγάλης κατηγορίας».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »