Energica: Εργάζεται στην «έξυπνη» μοτοσυκλέτα

Τι ετοιμάζει η ιταλική εταιρεία που ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση; Διαβάστε περισσότερα για το νέο της εγχείρημα…

Γνωστή για τις σπορ ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες της, αλλά και την συμμετοχή στους παγκόσμιους αγώνες από του χρόνου με το πρωτάθλημα Moto E, η Energica δεν κάθεται σε… χλωρό κλαρί. Διανύοντας μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο, η ιταλική μάρκα έκανε γνωστά, τα σχέδιά της να δημιουργήσει μια «έξυπνη» μοτοσυκλέτα.

Τι εννοεί με αυτό; Πρόκειται για ένα εγχείρημα, στο οποίο θα συνεργαστεί και το πανεπιστήμιο του Saarbrucken της Γερμανίας, που ασχολείται με τις εφαρμοσμένες επιστήμες. Στόχος του Project E2R θα είναι μια μοτοσυκλέτα με λογισμικό υποβοήθησης αναβάτη κατά την οδήγηση. Το πρόγραμμα, σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο σύστημα καμερών και άλλων αισθητήρων, θα υποστηρίζει τον αναβάτη σε συνθήκες αναγνώρισης τυφλού σημείου, έγκαιρου εντοπισμού διερχόμενων οχημάτων και αποφυγής κρίσιμων καταστάσεων.

Ο Giampero Testoni της Energica έκανε κάποιες δηλώσεις για το θέμα λέγοντας: «Σε αυτά τα χρόνια, δεν είχαμε προσεγγίσει ακόμα την κατάσταση που μπορεί να προσφέρει η τρέχουσα τεχνολογία, συνεχίζαμε όμως την έρευνα δημιουργώντας νέα τεχνογνωσία. Η διασύνδεσή μας με τα πανεπιστήμια μας δίνουν το πλεονέκτημα της δουλειάς τους, με νέο ταλέντο και αντιμετώπιση νέων προκλήσεων»