H Ducati δεν θέλει ακόμα να εγκαταλείψει τους κινητήρες καύσης, στις μοτοσυκλέτες.

Ducati: Όχι ακόμα ηλεκτροκίνηση, εξετάζει τα συνθετικά καύσιμα

Πολλαπλές επιλογές για να κάνει τις μοτοσυκλέτες της καθαρότερες, πριν την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, εξετάζει η Ducati για το μέλλον. Δείτε περισσότερα.

Τα πράγματα όσον αφορά την μοτοσυκλέτα και την ενέργεια, αλλάζουν άρδην με την ηλεκτροκίνηση να βρίσκεται πλέον στο προσκήνιο. Όλα δείχνουν ότι η μετάβαση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι πλέον δεδομένη, ωστόσο η Ducati δεν δείχνει να «βιάζεται» να αφήσει πίσω τους κινητήρες καύσης.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Francesco Milicia της Ducati, ξεκαθάρισε το τοπίο λέγοντας τα εξής, σε μέσα του εξωτερικού: «Και σκεφτόμαστε και δουλεύουμε στην ηλεκτροκίνηση. Είμαστε μέρος ενός γκρουπ που προχωρά γρήγορα προς αυτή την κατεύθυνση και αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Αλλά να παράξουμε μια ηλεκτρική Ducati σύντομα; Όχι. Νομίζουμε ότι αν φτιάξουμε κάτι τέτοιο τώρα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απόλαυση, την αυτονομία, το βάρος κλπ. που προσδοκούν οι αναβάτες Ducati».
 
«Κοιτάζουμε προσεκτικά και άλλες λύσεις για μηδενικούς ή ελάχιστους ρύπους, όπως π.χ. τα συνθετικά καύσιμα. Αλλες μάρκες του group όπως η Porsche το ερευνούν και είναι κάτι που κοιτάμε και εμείς για το μεσοπρόθεσμο μέλλον» αποκάλυψε ο Milicia.