Αυξάνει το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Δεύτερη νίκη Anderson

Ο Jason Anderson παίρνει τη δεύτερη φετινή του νίκη στην δυσκολότερη έως τώρα πίστα του πρωταθλήματος και αυξάνει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα οδηγών.

Το αφράτο χώμα της πίστας του Oakland έπαιξε καθοριστικό παράγοντα καθώς η πίστα άλλαζε από γύρο σε γύρο κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αναβατών. Πρώτος έστριψε ο Cole Seely και στην αρχή φάνηκε ότι θα κέρδιζε τον πρώτο του αγώνα για φέτος, αφού ήταν στην πρώτη θέση για 11 γύρους. Όμως στον 12ο γύρο είχε μια πτώση κι έτσι στην κορυφή πέρασε ο ομόσταυλός του Ken Roczen. Την ίδια στιγμή ο Anderson ανέβαινε στην τρίτη θέση προσπερνώντας τον Marvin Musquin.

Ο αναβάτης της Yamaha, Justin Barcia, ήταν εκτός δεκάδας στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ ο νικητής των τελευταίων δυο αγώνων, Eli Tomac, μαχόταν για την έβδομη θέση. Στους τελευταίους γύρους ο Anderson κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Baggett που είχε κολλήσει πίσω του και κυνήγησε τον Roczen. Η μάχη που ακολούθησε ήταν πολύ δυνατή και οι δυο αναβάτες εναλλάσσονταν συνεχώς στην πρώτη θέση. Τελικά, ο Anderson επικράτησε. Η τρίτη θέση πήγε στον Baggett, ενώ πίσω του τερμάτισε ο Musquin. Ο Justin Barcia ήταν πέμπτος και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Seely.

Πλέον, ο Anderson προηγείται στο πρωτάθλημα έχοντας προβάδισμα 15 βαθμών σε σχέση με τον δεύτερο Barcia, ενώ δυο βαθμούς πιο πίσω είναι ο Roczen. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το Σάββατο στο San Diego.