Θα πλήρωνες 1.000 ευρώ για να φτιαχτεί η Curtiss Zeus;

Curtiss: Αναζητά επενδυτές online...

Μέσω crowdfunding θέλει να συγκεντρώσει η Curtiss, τα χρήματα για να ξεκινήσει την παραγωγή της Zeus. Εσείς θα δίνατε;

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης κεφαλαίου, αλλά και επιτάχυνσης της ανάπτυξης για την νέα Zeus, η Curtiss Motorcycles ανακοίνωσε ότι θα στραφεί σε Online συγκέντρωση πόρων. Η αμερικανική εταιρεία θα ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με την ιστοσελίδα Wefunder, με στόχο το άνοιγμα νέων επενδύσεων τόσο στην ίδια, όσο και στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Curtiss θα κάνει διαθέσιμες, μετοχές της σε τιμή 0,20 cent του δολαρίου η μία, ωστόσο οι μετοχές αυτές θα διατίθενται αποκλειστικά… σε πακέτο των 5.000 τίτλων, με κόστος 1.000 ευρώ. Αυτό θα είναι και το ελάχιστο ποσόν, που η Curtiss ζητά από τον εκάστοτε επενδυτή, ενώ φυσικά από εκεί και επάνω, ο καθένας μπορεί να διαθέσει όποιο ποσό θέλει.

Ο επικεφαλής της Curtiss προέβη επίσης σε δηλώσεις για το γεγονός, λέγοντας: «Ιδρύσαμε την Curtiss για να ηγηθούμε στον αναπτυσσόμενο χώρο της premium ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Με δίκαιο crowdfunding, προσκαλούμε τους πελάτες, τους ακόλουθους και τους fans μας να πάρουν μέρος στην προσπάθεια, όσο εμείς επιταχύνουμε την παραγωγή των πρώτων ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας, με στόχο να ηγηθούμε της ηλεκτρικής επανάστασης».

Καλά όλα αυτά λοιπόν… Πόσο όμως εμπιστεύεται το κοινό, τέτοιες κινήσεις σήμερα; Και επίσης, όσοι επενδύσουν, θα έχουν άραγε… έκπτωση, στα premium και φυσικά πανάκριβα μοντέλα, που η Curtiss θα φέρει; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…