Αυτό είναι το Cineco E-RT3

Cineco E-RT3: Ηλεκτρικό «αντί-300άρι» με 5.000 ευρώ;

Αυτό το ηλεκτρικό scooter που βλέπετε εδώ υπόσχεται 220 χιλιόμετρα αυτονομίας, δυνατότητα φόρτισης σε απλή πρίζα και τελική στα 120 χιλιόμετρα την ώρα! Μπορεί το E-RT3 της Cineco να διεισδύσει αποτελεσματικά στην κατηγορία;

Η κινεζική εταιρεία Cineco παρουσίασε ένα νέο μοντέλο scooter, με την ονομασία E-RT3: Πρόκειται για ένα scooter που βασίζεται στο πλαίσιο αλλά και την εμφάνιση του Zongshen RT3, αλλά με ριζικά διαφορετικά μηχανικά μέρη, αφού κινείται με ηλεκτρικό ρεύμα.
 
Το E-RT3 ακολουθεί μια γνώριμη, GT σχεδίαση και φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 10,7 ίππων, ο οποίος μπορεί να αποδώσει μέχρι και 22,8 ίππους σε έντονη επιτάχυνση. Η ροπή του ανέρχεται στα 54 kgm στον τροχό, μια επίδοση που εντυπωσιάζει αφού κινείται σε χωράφια αυτοκινήτων και μάλιστα, μεγάλου κυβισμού. Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα αυτόν, η Cineco δηλώνει ότι το E-RT3 μπορεί να φτάσει τα 120χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, με το 0-100 σε 8,9 δευτερόλεπτα.
 
Η μπαταρία του μοντέλου είναι τύπου λιθίου και έχει χωρητικότητα 96Ah στα 72 Volt, η οποία μπορεί να φορτιστεί είτε σε οικιακή πρίζα, είτε με ταχυφορτιστή. Στην 2η περίπτωση, ο χρόνος επαναφόρτισης είναι περίπου 4 ώρες, ενώ στην οικιακή πρίζα ανεβαίνουμε στις 8. Όσον αφορά την αυτονομία, η Cineco δηλώνει ότι μπορεί να φτάσει τα 220 χιλιόμετρα. Συνολικά, το μοντέλο ζυγίζει 195 κιλά, ένα νούμερο συγκρίσιμο με μεγαλύτερα scooters βενζίνης. Εξοπλιστικά, το E-RT3 θα φέρει οθόνη ενδείξεων TFT, ένδειξη πίεσης ελαστικών στο καντράν και δυνατότητα διασύνδεσης μέσω Bluetooth, με κινητό τηλέφωνο.
 

Φυσικά το επίκεντρο της συζήτησης γύρω από το νέο Cineco είναι η δελεαστική τιμή του: Τα 39.800 Yuan Κίνας, ισοτιμούν με περίπου 5.100 ευρώ, μια τιμή στην οποία το μοντέλο θα ήταν ανταγωνιστικό για πολλά GT Scooters στην Ευρώπη. Φυσικά, η τελική τιμή αναμένεται να διαφοροποιείται ανάλογα με την αγορά, στην οποία το E-RT3 θα φτάσει. Και αυτό φυσικά είναι μια… μεγάλη απορία, ακόμα, καθώς δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση ή πληροφορία, για το αν το Cineco E-RT3 θα φτάσει στην Γηραιά Ήπειρο και πότε.
 

  • Pericles

    Φαντάσου με όλα τα ηλεκτρικά να πρέπει να φορτίζεις 8 ώρες για να πας φαρμακείο, δουλειά , περίπτερα κλπ. έτσι και ξεχαστείς να φορτίσεις?

      2
  • Γιωργος

    επιτελους ηλεκτρικο σκουτερ με επιδοσεις της προκοπης Σε κανα χρονο,εκτιμω, θα ακολουθησουν και τα "βαρια " ονοματα

      5