BMW G 310 GS: Με 19αρη τροχό και ανεστραμμένο πιρούνι

BMW G 310 GS: Με 19αρη τροχό και ανεστραμμένο πιρούνι

Ο Βενιαμίν της οικογένειας των GS, υπόσχεται να δώσει μια νότα περιπέτειας στις καθημερινές σου μετακινήσεις, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα σου δείξει το adventure πρόσωπό του.

19άρης εμπρός τροχός για αυξημένες off road δυνατότητες


Το αντεστραμμένο πιρούνι 41 χιλ έχει διαδρομή 180 χιλ, όσο και το πίσω αμορτισέρ που εδράζεται χωρίς μοχλικό στο ψαλίδι και έχει ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Στον τομέα τον φρένων, τον μπροστινό 19άρη τροχό σταματά μια ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα της Bybre (θυγατρική της Brembo) με δίσκο 300χιλ ενώ πίσω συναντάμε μια μονοπίστονη δαγκάνα της ίδιας εταιρίας με δίσκο 240χιλ. Από τον βασικό εξοπλισμό δεν λείπει το ABS, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα απενεργοποίησης  κατ` επιλογή.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

34 ίπποι και συμπλέκτης ολίσθησης-υποβοήθησης


Η G 310 GS αποδίδει 34 ίππους και 2,9 kgm ροπής, στις 9.500 και 7.500 στροφές αντίστοιχα. Ο έλεγχος του κινητήρα γίνεται με σύστημα ride by wire για βελτιωμένη αίσθηση και απόκριση του γκαζιού. Ακόμα, περιλαμβάνεται σύστημα αυτόματου boost στο ρελαντί, που ενεργοποιείται κατά την εκκίνηση του κινητήρα ώστε να αποφευχθεί τυχόν ξαφνικό «σβήσιμο». Ο συμπλέκτης ολίσθησης - υποβοήθησης, μειώνει την απαιτούμενη δύναμη στην μανέτα και εξαλείφει το μπλοκάρισμα του πίσω τροχού στα έντονα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Κορυφαία εργονομία και ρυθμιζόμενες μανέτες


Η εργονομία του έχει όλα τα στοιχεία που περιμένεις από μια GS με την άνεση σε πρώτο πλάνο. Τιμόνι, σέλα και μαρσπιέ δημιουργούν μια ιδιαίτερα ξεκούραστη θέση οδήγησης με γνώμονα ένα ευρύ φάσμα χρήσης, από αστική έως διάσχιση χωματόδρομου όρθιος. Ένα στοιχείο που σπάνια συναντάμε σε μοτοσυκλέτες αυτού του κυβισμού είναι οι ρυθμιζόμενες σε τέσσερις θέσεις μανέτες που μπορούν να έρθουν έως και έξι χιλιοστά πιο κοντά στο τιμόνι. Όλες τις απαραίτητες ενδείξεις φτάνουν στον αναβάτη μέσω της ψηφιακής οθόνης με τον όμορφο μπλε φωτισμό, ενώ οι διακόπτες έχουν εύκολη πρόσβαση και λειτουργία.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »