To 1290 Super Adventure της Ronald Sands Design.

To 1290 Super Adventure της Ronald Sands Design.

Αυτό είναι το πιο σκληροτράχηλο 1290 Super Adventure που έχεις δει

Για όσους αρέσκονται στην περιπέτεια αλλά είναι και αρκετά άρρωστοι για να θέλουν 180+ άλογα στο χώμα με όλα τα «μπλιμπλίκια» που μπορούν να βάλουν απάνω, υπάρχει αυτό το 1290 από τον Roland Sands.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ακόμα πιο σκληρή άποψη για το 1290 Super Adventure

To KTM 1290 Super Adventure δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μια μοτοσυκλέτα περιπέτειας με την τεχνογνωσία της KTM στην εκτός δρόμου χρήση, αλλά και με ισοπεδωτικό κινητήρα που τον ζηλεύουν ακόμα και superbikes, η Super Adventure είναι για τους απαιτητικότερους των αναβατών. Όμως, όταν έχεις να κάνεις με τον Roland Sands, μιλάμε για πολλά επίπεδα παραπάνω. Ο γνωστός customizer, αποφάσισε να τροποποιήσει την μεγάλη μοτοσυκλέτα, αναφερόμενος στις παλαιότερες εποχές του αγώνα Paris-Dakar, όταν δεν υπήρχε περιορισμός στα κυβικά των μοτοσυκλετών. Τότε, τόσο οι εταιρείες όσο και οι αναβάτες έπαιρναν ρίσκα, με στόχο την νίκη και την δόξα, όμως οι αποφάσεις ασφαλείας άλλαξαν το σκηνικό. Αυτή η δημιουργία, λοιπόν, εξάπτει την νοσταλγία και την φαντασία!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ένα «αντιτορπιλικό» της ερήμου

Το 1290 Super Adventure του Roland Sands χαρακτηρίστηκε και ως «Desert Destroyer» μια λέξη που χρησιμοποιείται και στην ελληνική, για τα αντιτορπιλικά πλοία. Η ισχύς πυρός τους είναι ένα γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και ο παραλληλισμός μας είναι σαφής. Όσον αφορά την μοτοσυκλέτα, τώρα, ο Roland Sands το γέμισε με aftermarket τμήματα, σαν να κατασκευάζει μια πλατφόρμα δοκιμής για όλα. Στόχος του, άλλωστε, ήταν να κατασκευάσει «την απόλυτη μεγάλη μοτοσυκλέτα Dakar, που θα ξυπνήσει μνήμες της εποχής πριν από τα 450άρια».

Οι αλλαγές ξεκίνησαν από τον κινητήρα, ο οποίος απέκτησε εισαγωγή 1ου σταδίου βελτίωσης, εξάτμιση τιτανίου της Arrow με τελικό της SC Project, αλλά και μια πλήρη επαναχαρτογράφηση του εγκεφάλου με όλα τα τελευταία ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Οι τροχοί είναι κατασκευασμένοι για ακραία χρήση, με στεφάνια από την Takasago Excel, κέντρα αλουμινίου της Haan και oversize ακτίνες, αλλά και ελαστικά off-road από την Dunlop.
 

«Τα πάντα όλα» στον εξοπλισμό

Το 1290 Super Adventure της RSD, απέκτησε σημαντικό «μπουστάρισμα» στα φρένα, με δαγκάνες Brembo και πλευστούς δίσκους, ενώ νέες είναι οι μανέτες της ASV και τα πεντάλ από billet αλουμίνιο. Μέσα σε όλα, νέο είναι και το τιμόνι, το αφρώδες και το κάλυμμα της σέλας, ενώ φέρει σχεδόν ολόκληρο τον κατάλογο των KTM Power Parts: Μεγαλύτερη ζελατίνα, κιτ ρύθμισης αλυσίδας και όλα τα αξεσουάρ προστασίας από πτώση που μπορείς να αγοράσεις…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »