Ατύχημα στo Red Bull Ring: Η επόμενη μέρα

Τι δήλωσαν οι Rossi, Morbidelli και Zarco για το αδιανόητο συμβάν του GP Αυστρίας, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι πολύ σοβαρότερο; Δείτε περισσότερα.

Ο αγώνας στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας, στις 16 Αυγούστου, σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα μεταξύ Morbidelli και Zarco, που οδήγησε σε κόκκινη σημαία τον αγώνα και παραλίγο να έχει θύμα του και τον Valentino Rossi. Ένα ατύχημα που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια της πίστας της Αυστρίας, αλλά και την συμπεριφορά των οδηγών αγώνων, σχολιάστηκε από πολλούς και κυρίως, από τους πρωταγωνιστές του αγώνα.
 
Ο Rossi, που βρέθηκε σε «πεδίο βολής», σχολίασε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την συμπεριφορά των αναβατών στην πίστα, σε όλες τις κατηγορίες: «Ήταν τρομακτικό. Όλοι μας προσευχόμαστε κάπου, αλλά αισθάνομαι άσχημα. Φοβήθηκα πολύ, το σημερινό ήταν πολύ επικίνδυνο. Νομίζω ότι σήμερα, όλοι είναι πολύ επιθετικοί, από τις μικρές κατηγορίες ακόμα. Είναι σημαντικό για μένα να μην υπερβάλλουμε. Πρέπει να σέβεσαι τους άλλους αναβάτες που είναι στην πίστα μαζί σου, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το άθλημα μας είναι πολύ επικίνδυνο, ειδικά όταν είσαι σε μια πίστα που πηγαίνεις με 300 στις ευθείες. Έχεις πολλοίς αναβάτες που κλείνουν τους άλλους στα φρένα».
 
Ο Morbidelli, όπως είναι φυσικό, είναι πολύ θυμωμένος με τον Zarco για τον οποίο είπε βαριές κουβέντες: «Ο Zarco είναι κατά το ήμισυ δολοφόνος. Το να φρενάρεις έτσι στα 300 είναι ένδειξη ότι έχεις λίγη συμπάθεια για εσένα και για αυτούς που αγωνίζονται μαζί σου. Ελπίζω πραγματικά αυτό το συμβάν να τον κάνει να σκεφτεί περισσότερο, γιατί ήταν πραγματικά επικίνδυνο για μένα, τον Valentino και τον Maverick. Λυπάμαι γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, όταν πήγα να φρενάρω ο Johann άλλαξε γραμμή και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί με ρούφηξε το slipstreaming.»
 
Ο Johann Zarco από την άλλη, ο οποίος απασχόλησε τα μέσα και με το συμβάν της Τσεχίας την προηγούμενη βδομάδα (με τον Pol Espargaro), σχολίασε ως εξής: «Δεν το έκανα επίτηδες, δεν είμαι τρελός. Φρενάριζα, σκέφτηκα ότι θα με προσπερνούσε. Αλλά δεν έκοψα την γραμμή για να τον σταματήσω. Είναι τρελό και επικίνδυνο και έχω αρκετή συνείδηση  να το διαχειριστώ. Είδα τον Franco στο ιατρικό κέντρο και αγκαλιαστήκαμε γιατί ήμασταν φοβισμένοι και οι δύο. Αλλά ήμουν λυπημένος για τα σχόλια που ήρθαν μετά και μίλησα για 10 λεπτά με τον Rossi για να του εξηγήσω ότι δεν είμαι τρελός»