Τα τελευταία σχέδια της Aprilia Tuono 660 που κατατέθηκαν για κατοχύρωση.

Τα τελευταία σχέδια της Aprilia Tuono 660 που κατατέθηκαν για κατοχύρωση.

Τα τελευταία σχέδια της Aprilia Tuono 660 που κατατέθηκαν για κατοχύρωση.

Aprilia Tuono 660: Κατατέθηκαν τα σχέδια

Ολοταχώς για παραγωγή οδεύει η νέα Aprilia Tuono 660, με σχέδια να κατατίθενται για κατοχύρωση στα ευρωπαϊκά γραφεία. Δείτε περισσότερα.

Το Aprilia Tuono 660 εμφανίστηκε ως concept στο τέλος του 2019 και στα πλαίσια της EICMA, «συνοδεύοντας» το RS660 και ουσιαστικά μοιραζόμενο με αυτό, την ίδια πλατφόρμα. Η Aprilia έχει σαφώς προθέσεις, να το βάλει σε παραγωγή και αυτά τα σχέδια που κατατέθηκαν για κατοχύρωση, υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά αυτές τις προθέσεις.
 
Τα σχέδια προέρχονται από το βρετανικό μέσο BikeSocial και κατατέθηκαν από την Aprilia, στο ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών. Σε πρώτη όψη, η μοτοσυκλέτα των σχεδίων φαίνεται πανομοιότυπη με την Tuono concept, και αυτό είναι καλό –πάντα οι αναβάτες αγαπούν τις μοτοσυκλέτες που δεν «φεύγουν» πολύ σχεδιαστικά, από την πρωτότυπη μορφή τους. Ωστόσο, στις λεπτομέρειες φαίνεται ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, έχει προβλέψεις για παραγωγή και δεν αποτελεί το concept μοντέλο.
 
Πιο συγκεκριμένα, η ποδιά στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας εμφανίζεται μεγαλύτερη, καλύπτοντας μεγαλύτερο ποσοστό της «κοιλιάς» της μοτοσυκλέτας. Κάτω από την ποδιά αυτή, θα βρίσκεται προφανώς η εξάτμιση της Tuono, η οποία απολήγει στο κάτω δεξί μέρος της μοτοσυκλέτας. Είναι πιθανόν ότι, για λόγους συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5, η ποδιά πρέπει να γίνει ελαφρώς μεγαλύτερη προκειμένου να καλύψει, το ανάλογα μεγαλύτερο σύστημα εξάτμισης στο κάτω μέρος.
 
Η ίδια η εξάτμιση ή καλύτερα, η απόληξή της, φαίνεται να διατηρεί το σχήμα τριγώνου, που είδαμε για πρώτη φορά μέσα από το Concept. Περισσότερα δεν έγιναν προς το παρόν γνωστά. Αναμένεται ότι η έκδοση παραγωγής του Tuono 660 θα παρουσιαστεί προς το τέλος του χρόνου, χρονικά κοντά και με ένα νέο Tuareg 660.