4 tips οδήγησης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες

Φορώντας σωστό εξοπλισμός και ακολουθώντας απλές συμβουλές κατά την οδήγηση θα βρεις αλώβητος από τον χειμώνα που έρχεται.

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας δεν είναι απλή υπόθεση και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας ανεξάρτητα από το επίπεδο της εμπειρίας του. Ο κίνδυνος παραμονεύει παντού και πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις δυσκολίες που μπορεί να δημιουργήσουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η οδήγηση μπορεί να γίνει απίστευτα απαιτητική. Πώς να χειριστείτε το δρόμο όταν λόγω κρύου και βροχής είναι ολισθηρός και επικίνδυνος; Εδώ παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να «προσπεράσετε» με άνεση τους χειμερινούς μήνες οδήγησης.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ
Το να μην είστε ζεστά ντυμένοι όταν έχει πολύ κρύο είναι, ο πρώτος λόγος που θα μειώσει τα αντανακλαστικά σας και θα σας καταστήσει ευάλωτους. Τα χέρια σας είναι μουδιασμένα ή τα πόδια σας τρέμουν; Η οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες μπορεί εύκολα να προκαλέσει σφάλματα στην οδήγηση, για αυτό θα πρέπει να ντυθείτε για τη βόλτα σας με κατάλληλα ρούχα και φυσικά τον απαραίτητο εξοπλισμό μοτοσυκλέτας όπως μπουφάν, παντελόνι,  μπότες, μπαλακλάβα και γάντια. Ο θερμαινόμενος εξοπλισμός, όπως τα grips και η σέλα θα σε βοηθήσουν να μείνεις ζεστός, αλλά μπορεί να ταλαιπωρήσουν τη μπαταρία της μοτοσυκλέτας, οπότε ρίχνε μια ματιά στο βολτόμετρο, αν υπάρχει.

ΚΡΑΤΑΤΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΣΑΣ
Να κινήστε στο δρόμο με προσοχή όταν βρέχει γιατί οι κρυμμένες λακκούβες νερού μπορεί να σημαίνουν ξαφνικό κίνδυνο. Το βρώμικο σπρέι από τα προπορευόμενα οχήματα λερώνει το κράνος και δυσκολεύει την ορατότητα. Κρατάτε καθαρή τη ζελατίνα του κράνους σκουπίζοντας το τακτικά. Στην αγορά υπάρχουν πολλά χειμερινά γάντια με «υαλοκαθαριστήρα» στο δάκτυλο για αυτή ακριβώς τη δουλειά.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
Η διατήρηση ενός κενού χώρου γύρω σας κατά τη διάρκεια οδήγησης σε πολύ ζεστό ή κρύο καιρό είναι υποχρεωτική. Ποιος θα ήθελε να παρασυρθεί από την κίνηση ή από έναν απρόσεκτο οδηγό; Η ανάγκη για αυτό το κενό ασφαλείας κρίνεται πιο σημαντική όταν οι ψυχρές θερμοκρασίες των ελαστικών, η δύσκολη ορατότητα, και οι ολισθηρές επιφάνειες μπαίνουν στο παιχνίδι. Θυμηθείτε ότι η ικανότητα της μοτοσυκλέτας να φρενάρει, να επιταχύνει ή να κάνει γρήγορους ελιγμούς αποφυγής μειώνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και θα είναι πολύ καλύτερα αν έχετε φροντίσει να έχετε το χώρο σας.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΥΑΛΟ, ΑΡΓΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Αποφύγετε να ανοίξετε το γκάζι ή να πατήσετε απότομα τα φρένα. Είναι καλύτερο να χειρίζεστε το γκάζι, τον συμπλέκτη και τα δύο φρένα με αργό, σταθερό χέρι. Απότομες κινήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική απώλεια πρόσφυσης, ιδιαίτερα σε κρύο ή ολισθηρό οδόστρωμα. Να κάνετε αργές κινήσεις και να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Αυτό και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα θα βρείτε στο blog του toofast.gr
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »