«Λουκέτο» σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής «Appodixi»

«Λουκέτο» σε βενζινάδικο μέσω της εφαρμογής «Appodixi»

«Λουκέτο» μπήκε σε πρατήριο καυσίμων μετά από καταγγελία που έκανε καταναλωτής στην εφαρμογή «Appodixi».

Κάνει δουλίτσα η εφαρμογή «Appodixi»

Αιτία για να κλείσει πρατήριο υγρών καυσίμων στάθηκε η εφαρμογή «Appodixi», που είναι σε λειτουργία εδώ και λίγο καιρό και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγξουν αν η απόδειξη που έχουν στα χέρια τους είναι νόμιμη ή υπάρχουν παρατυπίες!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στην Αγία Παρασκευή το επίμαχο βενζινάδικο

Τη διαδικασία αυτή ακολούθησε και ένας οδηγός, ο οποίος έβαλε βενζίνη σε πρατήριο καυσίμων, στην Αλ. Παναγούλη 120 και Αγγελίωνος 15, στην Αγ. Παρασκευή. Όταν λοιπόν σκάναρε την απόδειξη στην εφαρμογή «Appodixi», εντόπισε πως υπήρχε διαφορά στα χρήματα που πλήρωσε και ανέγραφε η απόδειξη που έλαβε και σε αυτά που τελικά καταγράφηκαν στον φορολογικό μηχανισμό της επιχείρησης. Έτσι προχώρησε σε καταγγελία με αποτέλεσμα οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να επισκεφτούν το πρατήριο.

«Ντου» από τους ελεγκτές και κλείσιμο της επιχείρησης

Όταν έφτασαν, ο δικηγόρος της επιχείρησης προσπάθησε να τους αμφισβητήσει. Όμως την ίδια ώρα σε απόδειξη άλλου πελάτη που βρίσκονταν στο βενζινάδικο και η αναγραφόμενη αξία ήταν 63 ευρώ, οι ελεγκτές διαπίστωσαν επί τόπου ότι η αξία, που είχε διαβιβαστεί στις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, ήταν 20 ευρώ! Οι ελεγκτές διασταύρωσαν επιπλέον την αναφορά POS με το αρχείο του φορολογικού μηχανισμού και βρήκαν άλλες 18 περιπτώσεις, κατά τις οποίες είχαν παραποιηθεί τα ποσά των αποδείξεων, σε ποσοστό 90%, δηλαδή στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »