LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Το video που δείχνει πώς σταματά η Τροχαία όλα τα οχήματα σε μπλόκο

Διαβάστηκε από 2.781 αναγνώστες (09/03/2026)
Έτσι παγιδεύει η Τροχαία τους οδηγούς στα μπλόκα για αλκοτέστ (VIDEO)

Έτσι παγιδεύει η Τροχαία τους οδηγούς στα μπλόκα για αλκοτέστ (VIDEO)

Μεγάλης κλίμακας έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας.
Μπλόκο στην Παραλιακή – Όλοι οι οδηγοί περνούν από αλκοτέστ.
Οι περισσότεροι έλεγχοι γίνονται νυχτερινές ώρες τα ΣΚ.
Οι ποινές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αναλυτικά.

mototriti Team

Μεγάλης κλίμακας έλεγχοι στους δρόμους της Αθήνας

Οι έλεγχοι της Τροχαίας στην Αθήνα συνεχίζονται με αυξημένη ένταση, καθώς οι αρχές πραγματοποιούν οργανωμένες επιχειρήσεις σε βασικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας. Στόχος είναι κυρίως η αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, μιας από τις πιο συχνές αιτίες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων.
Η πολιτεία έχει επιλέξει την εντατικοποίηση των ελέγχων ως βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, σε μια περίοδο που τα τροχαία εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό ζήτημα για τους ελληνικούς δρόμους.
Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, ιδιαίτερα σε δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία και έντονη νυχτερινή δραστηριότητα.

Επίσης αν θες να μπεις στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα Zontes 368G πάτα εδώ!

 

Μπλόκο στην Παραλιακή – Όλοι οι οδηγοί περνούν από αλκοτέστ

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της πρακτικής σημειώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.
Στο συγκεκριμένο σημείο, τα περιπολικά της Τροχαίας τοποθέτησαν κώνους και μπλόκα σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας, υποχρεώνοντας κάθε όχημα που περνούσε από το σημείο να σταματήσει για έλεγχο.
Οι οδηγοί περνούσαν διαδοχικά από αλκοτέστ, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να επιβραδυνθεί σημαντικά για αρκετή ώρα. Σε τέτοιες επιχειρήσεις η ροή των οχημάτων ουσιαστικά «παγώνει» προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Σύμφωνα με τις αρχές, η διαδικασία γίνεται πλέον πιο γρήγορα χάρη στη νέα μέθοδο προσμέτρησης, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο μεγάλου αριθμού οδηγών μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

να τα διεκδικήσεις πάτα εδώ!

 

Οι περισσότεροι έλεγχοι γίνονται νυχτερινές ώρες τα ΣΚ

Οι αλκοολομετρήσεις πραγματοποιούνται κυρίως τις νυχτερινές ώρες των Σαββατοκύριακων, όταν αυξάνεται σημαντικά η κατανάλωση αλκοόλ αλλά και η κυκλοφορία στους δρόμους.
Επίσης, εντατικοποιούνται σε περιόδους όπως:

  • εορταστικές ημέρες
  • μεγάλες αργίες
  • καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι οι μαζικοί έλεγχοι έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση των περιστατικών οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.



Παρόλα αυτά, αρκετοί οδηγοί θεωρούν ότι τα μεγάλα μπλόκα δημιουργούν σημαντική ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, ειδικά όταν όλοι οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν από τον έλεγχο.

Μην ξεχάσεις να μπεις και εσύ στην κλήρωση για να κερδίσεις ένα Zontes 368G πάτα εδώ!
 

Οι ποινές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αναλυτικά

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει αυστηρές ποινές, οι οποίες αυξάνονται ανάλογα με τη συγκέντρωση αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού.
Για επίπεδα:

  • 0,50 – 0,80 g/l αίματος ή 0,25 – 0,40 mg/l στον αέρα
    επιβάλλεται πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
Αν η συγκέντρωση φτάσει:
  • 0,80 – 1,10 g/l αίματος ή 0,40 – 0,60 mg/l στον αέρα,
    το πρόστιμο ανεβαίνει στα 700 ευρώ και το δίπλωμα αφαιρείται για 90 ημέρες.
Για συγκεντρώσεις πάνω από:
  • 1,10 g/l αίματος ή 0,60 mg/l στον αέρα,
    προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο μηνών, πρόστιμο 1.200 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος για έξι μήνες και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για έως έξι μήνες.
Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε ένα έτος, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 1.000 ευρώ και η αφαίρεση του διπλώματος έως έξι μήνες.
Αν υπάρξει τρίτη παράβαση μέσα σε πέντε χρόνια, τότε οι κυρώσεις γίνονται ιδιαίτερα βαριές, καθώς ο οδηγός μπορεί να χάσει την άδεια οδήγησης για έως και επτά χρόνια.
 
Μπείτε στην κοινότητα μας στο Viber ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι για ότι αφορά τη μοτοσυκλέτα και όχι μόνο πατώντας εδώ!
 
 

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Σιώπης | Δημήτρης Δουγέκος | Δημήτρης Ρενιέρης | Πάτροκλος Γκούσης
AUTOAGORA