Zongshen: Ετοιμάζει μεσαίο Adventure!

…και μάλιστα με τις ευλογίες της Norton! Δείτε τι αποκαλύπτουν τα σχέδια που κυκλοφόρησαν.

Η Zongshen αναπτύσσεται και συνάπτει συνεργασίες με κολοσσούς της μοτοσυκλέτας, όπως φυσικά πολλές εταιρείες της Κίνας, με το επίπεδο ολοένα να ανεβαίνει. Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις έχουν να κάνουν με ένα νέο μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί κινητήρα –και πιθανόν όχι μόνο- από την βρετανική Norton.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκαν σχέδια από την Zongshen, που απεικονίζουν μια μοτοσυκλέτα τύπου street adventure μεσαίου κυβισμού, να χρησιμοποιεί τον κινητήρα του Norton Atlas. Το τελευταίο, είναι ένα νέο και ιδιαίτερα προσιτό neo scrambler μοντέλο της βρετανικής φίρμας, με μοτέρ 2 κυλίνδρων και 650 κ.εκ.

Όπως γνωρίζαμε από το  2017, η Norton είχε έρθει σε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων, με την κινεζική Zongshen στην οποία είχε παραχωρήσει τα δικαιώματα χρήσης του δικύλινδρου κινητήρα. Τα μοντέλα όμως που θα τον χρησιμοποιούσαν θα ήταν «εντελώς νέα» και σχεδιασμένα από λευκό χαρτί, όπως γίνεται σαφές για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ!

Αν κρίνουμε από τις τάσεις της αγοράς που αγαπάει το κάθε λογής… adventure, μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε εν μέρει το σχέδιο. Η μοτοσυκλέτα φαίνεται να θέλει να τοποθετηθεί απέναντι σε μοτοσυκλέτες, όπως η Versys 650 της Kawasaki ή η Tracer 700 της Yamaha, αφού βλέπουμε τροχούς «ασφάλτινης» χρήσης, σχετικά ψηλή μοτοσυκλέτα, έλλειψη κοστουμιού και γενικότερα, μια all-rounder εμφάνιση.

Φυσικά ένας σχέδιο δεν φέρνει το νέο μοντέλο, κατά το «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», αν όμως κρίνουμε από την δραστηριότητα των Κινέζων κατασκευαστών, δεν θεωρούμε καθόλου απίθανο την παρουσίαση μιας νέας μοτοσυκλέτας… οσονούπω. Μείνετε συντονισμένοι...