H μορφή της μονάδας ηλεκτροκίνησης των 350 kW της Yamaha.

H μορφή της μονάδας ηλεκτροκίνησης των 350 kW της Yamaha.

3D σχέδιο που δείχνει την δυνατότητα τοποθέτησης πάνω από μιας μονάδας 350 kW σε ένα όχημα.

Yamaha: Ο ηλεκτροκινητήρας των 476 ίππων έτοιμος για παραγωγή

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό μοτέρ που αναπτύχθηκε η Yamaha είναι έτοιμο να διατεθεί στους αγοραστές του, αφού η Yamaha θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για αυτό. Δείτε περισσότερα…

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Από το 2020, η Yamaha έχει ανακοινώσει ότι θα παράξει ηλεκτροκινητήρες ισχύος από 35 έως 200kW, ήτοι από 48 μέχρι 272 ίππους για εφαρμογές αυτοκίνησης. Ωστόσο, η εταιρεία αναπτύσσει και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα είναι ισχυρότερο από όλα τα άλλα, με τους ίππους του να φτάνουν τους 476 (!), ή τα 350 kW. Σήμερα, η Yamaha ανακοίνωσε και επίσημα, ότι δέχεται παραγγελίες για τον νέο ηλεκτροκινητήρα.
 
Το μοτέρ των 476 ίππων θα είναι, σύμφωνα με την Yamaha, ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας της βιομηχανίας, από την άποψη της «πυκνότητας ισχύος». Σημαντικό χαρακτηριστικό του, είναι ότι ενοποιεί τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να είναι σημαντικά περιορισμένος σε διαστάσεις και να έχει την μορφή module, που θα συνδέεται απευθείας με τους τροχούς και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, πέρα από τα προφανή κέρδη σε χωροταξία και βάρος, η Yamaha προβλέπει την δυνατότητα τοποθέτησης πάνω από μίας μονάδας 350 kW σε ένα όχημα, ανάλογα με την εφαρμογή.


 
Εκτός από αυτή την εξέλιξη, η Yamaha αποκάλυψε ότι θα εκθέσει την νέα μονάδα ηλεκτροκίνησης των 476 ίππων, μαζί με τα άλλα πρωτότυπα ηλεκτρικά μοτέρ της, στην έκθεση μηχανολογίας αυτοκίνησης της Yokohama, που θα λάβει χώρα από τις 26 μέχρι τις 28 Μαΐου 2021.