Το 2021 ίσως είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας, σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Το 2021 ίσως είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας 10ετίας, σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Χρονιά-ρεκόρ το 2021 για τη μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη (και όχι μόνο)

Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε δραματικές αλλαγές, στις μεταφορικές ανάγκες των ανθρώπων παγκοσμίως και, ήδη από το 2020, οι ειδικοί επισήμαιναν την επικείμενη έκρηξη πωλήσεων στις μοτοσυκλέτες και τα δίκυκλα.

Σχεδόν 18 μήνες μετά, το 2021 αναδεικνύεται «χρυσό» για τις βιομηχανίες μοτοσυκλετών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη, με ρεκόρ πωλήσεων τόσο συνολικά, όσο και ανά μάρκα, να αναμένεται.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Προβλέψεις για πωλήσεις 1,7 εκατομμυρίων κομματιών

Σύμφωνα με τους μελετητές του θέματος, η ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται σε τροχιά για να κάνει ρεκόρ 10ετίας, ξεπερνώντας το 1,7 εκατομμύριο δίκυκλα. Πιο συγκεκριμένα, σε βάθος 9μήνου, οι πωλήσεις μοτοσυκλετών στην Ευρώπη βρίσκονται στα 1,34 εκατομμύρια κομμάτια, σημειώνοντας αύξηση τόσο σε σχέση με το 2020, όσο και με το 2019. Η αύξηση των πωλήσεων μοτοσυκλετών συνδέεται φυσικά με τις ανάγκες για προσωπική κινητικότητα που έφερε η πανδημία και η αύξηση στην ζήτηση οχημάτων χαμηλότερων ρύπων. Η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη για το 9μηνο αναδείχθηκε η Ιταλία, με δεύτερη την Γαλλία και τρίτη την Γερμανία.
 

«Απογειώνονται» τα ηλεκτρικά δίκυκλα

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων δικύκλων σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά το 9μηνο του έτους, αγγίζοντας το +30,8% σε σχέση με το 2020 και +77,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι η μάρκα που ξεχώρισε στις πωλήσεις ηλεκτρικών κατά ποσότητα είναι η NIU, ενώ η VMoto-Super Soco σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση με 65,1%. Η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών δικύκλων για το 9μηνο αναδείχθηκε η Ολλανδία, ακολουθούμενη από την Γαλλία.
 

Ρεκόρ όλων των εποχών εν όψει για πολλές εταιρείες

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις των εταιρειών που σημείωσαν άνοδο πωλήσεων στην Ευρώπη αυτό το διάστημα, με εκτυφλωτική την επίδοση της Zontes: Σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 512%! Δεν παύουν ωστόσο να εκπλήσσουν οι επιδόσεις των premium, και κατά άμεση συνέπεια ακριβότερων εταιρειών, παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, η BMW στοχεύει ευθέως τον στόχο των 200.000 μοτοσυκλετών κάνοντας ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ η Ducati θέλει ακριβώς το ίδιο με το να ξεπεράσει τις 57.000 πωλήσεις. Παράλληλα, η βρετανική Triumph σημειώνει αυξήσεις πωλήσεων σε όλο τον κόσμο και βρίσκεται σε τροχιά ρεκόρ, με αναμενόμενη υπέρβαση των  75.000 κομματιών σε όλο τον κόσμο.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »