Το νέο AGV Pista GP R του Rossi

Η AGV παρουσίασε στον αγώνα του Mugello μια νέα ειδική έκδοση του κορυφαίου Pista GP R σχεδιασμένο από τον Valentino Rossi.

Για περισσότερα από 20 χρόνια στο Ιταλικό Grand Prix, ο Valentino Rossi ξεδιπλώνει το ταλέντο και τη φαντασία του στο σχεδιασμό κρανών και παρουσιάζει μοναδικά σχέδια. Για άλλη μια χρονιά ο «καμβάς» του ήταν το κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακονήματα Pista GP R της AGV, το κορυφαίο αγωνιστικό κράνος της Ιταλικής εταιρείας.



Ο Rossi συνεργάστηκε με τον σχεδιαστή Aldo Drudi, ο οποίος παραδοσιακά αναλαμβάνει τα κράνη του αναβάτη και το αποτέλεσμα ήταν μια άκρως πρωτότυπη αποτύπωση της Ιταλικής σημαίας. Το σχέδιο του Pista GP R θυμίζει πινελιές από χοντρό πινέλο στα τρία χρώματα της Ιταλικής σημαίας. Το λευκό, το κόκκινο και το πράσινο συμπληρώνονται από έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το ροζ φωσφοριζέ, το μπλε και το κίτρινο. Στο πίσω μέρος του κράνους της AGV, κάτω από την αεροτομή υπάρχουν ο ήλιος και η σελήνη σε κίτρινο χρώμα με λευκό φόντο. Από κάτω τους υπήρχε ο αριθμός «46» ζωγραφισμένος στο χέρι.



Οι εξελιγμένες μέθοδοι σχεδιασμού και κατασκευής του Pista GP R καταλήγουν σε ένα κράνος που προσφέρει κορυφαία προστασία, ενώ η επαναστατική ζελατίνα του δίνει ορατότητα 190 μοίρες οριζόντια και 85 κάθετα. Η εξέλιξή του έχει γίνει μέσα σε αεροσήραγγα, ώστε να προσφέρει μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Η AGV χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία στην έρευνα και την εξέλιξη θέτοντας ψηλά τον πήχη της προστασίας των αναβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.agv.com