Test παντελόνι Nordcode Dias Evo: Ανετο και πολύχρηστικό

Ανετο, ελαφρύ, ανθεκτικό στο νερό και με μεγάλο εύρος χρήσης, το Nordcode Dias Evo είναι ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ποιοτικό παντελόνι 3 εποχών.

Δοκιμάζουμε το νέο παντελόνι Dias Evo της Nordcode.

Η Nordcode είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές brand για τους Έλληνες αναβάτες και όχι άδικα, καθώς τα προϊόντα της διακρίνονται για την άριστη εφαρμογή, την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα κατασκευής σε ένα πακέτο με άκρως λογική και ανταγωνιστική τιμή. Τα χαρακτηριστικά αυτά τα έχουμε συναντήσει σε όλα τα προϊόντα της Nordcode και όπως ξέρετε έχουμε δοκιμάσει πολλά από αυτά τα τελευταία 2 χρόνια. Το Moto Market μας προμήθευσε με το νέο χειμερινό παντελόνι της εταιρείας, το Dias Evo, που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε ποικιλία συνθηκών.

Ανθεκτικό στο νερό

Το Dias Evo είναι κατασκευασμένο από πολυαμίδιο, ένα ύφασμα που συναντάμε συχνά στον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό εξαιτίας της μεγάλης του αντοχής στην τριβή. Ταυτόχρονα όμως είναι ελαφρύ και δεν περιορίζει τις κινήσεις του αναβάτη. Έχει ενσωματωμένη αδιάβροχη και αντιανεμική μεμβράνη που το καθιστά ανθεκτικό στο νερό. Στην πράξη, κατά τη διάρκεια της δοκιμής σε 20λεπτη βροχόπτωση, το παντελόνι απορρόφησε μικρή ποσότητα νερού, αλλά στο εσωτερικό δεν πέρασε ούτε σταγόνα. Σύμφωνα με τη ζυγαριά ακριβείας μας ζυγίζει 1.660 γραμμάρια σε Medium μέγεθος, νούμερο μικρό για τα δεδομένα της κατηγορίας και είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή γκρι χρώμα σε πολλά μεγέθη, καθώς και oversize.

Προσαρμόζεται στις αλλαγές του καιρού

Διαθέτει αφαιρούμενη θερμική επένδυση, αλλά δεν σταματά εκεί καθώς έχει αεραγωγούς με φερμουάρ στο σημείο των μηρών που διευρύνουν το πεδίο χρήση του καθιστώντας το ουσιαστικά ένα παντελόνι 3 εποχών. Είναι ιδιαίτερα άνετο και δεν περιορίζει τις κινήσεις αφού υπάρχει ελαστική σούρα στα γόνατα, ενώ το φέρνεις εύκολα στα μέτρα σου χάρη στους ιμάντες ρύθμισης με velcro στη μέση. Τα μπατζάκια έχουν στο τελέιωμά τους μεγάλο φερμουάρ και κουμπιά 3 θέσεων, που σε βοηθούν στο να βάλεις εύκολα τις μπότες σου και να κλείσεις σωστά το παντελόνι για να μην ανεμίζει ή αφήνει τον κρύο αέρα να εισέλθει από εκείνο το σημείο.

Πρακτικότητα - Προστασία

Το Dias Evo είναι ένα παντελόνι τύπου cargo δηλαδή έχει δυο πλαϊνές τσέπες πάνω από τα γόνατα, οι οποίες κλείνουν με φερμουάρ και κουμπιά και είναι πλήρως αδιάβροχες. Υπάρχουν ακόμα δυο «παραδοσιακές» τσέπες μεγάλης χωρητικότητας, που επίσης είναι αδιάβροχες, αφού το φερμουάρ τους καλύπτεται από ύφασμα. Είναι εφοδιασμένο με αφαιρούμενα προστατευτικά level 1 στα γόνατα και τους γοφούς, ενώ διαθέτει και φερμουάρ σύνδεσης με μπουφάν. Για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά τη νυχτερινή οδήγηση υπάρχουν ανακλαστικές λωρίδες και λογότυπα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα