Μεγάλα διάτρητα τμήματα καλύπτουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια του μπουφάν.

Στην πλάτη υπάρχει αναμονή για προστατευτικό.

Το μανίκι είναι διάτρητο σε όλο του το μήκος.

Test καλοκαιρινό jacket: Bering Riko

Δοκιμάζουμε σε πραγματικές συνθήκες το Riko, ένα από τα πιο προσιτά καλοκαιρινά μπουφάν. Πώς θα τα καταφέρει απέναντι στη ζέστη της Ελλάδας.

 



Τιμή: 107,90 ευρώ

Ο στόχος της Bering είναι ένας: να προστατεύει τον αναβάτη με λειτουργικά και άνετα είδη ένδυσης που να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες και να τον βοηθήσουν στο να απολαύσει τη διαδρομή. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα προϊόντα της Γαλλικής εταιρείας είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής και τα τελευταίας τεχνολογίας υλικά. Το Riko δεν αποτελεί εξαίρεση και παραλάβαμε το συγκεκριμένο μπουφάν, ώστε να δούμε αν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις υψηλές θερμοκρασίες του κέντρου της Αθήνας.

 

Ανεση – Πρακτικότητα - Ποιότητα

Το Riko είναι κατασκευασμένο από Fibretech 600D, ένα πολυεστερικό υλικό ανθεκτικό στη διάτρηση και την τριβή, το οποίο συνδυάζεται με διάτρητο ύφασμα που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα. Πρόκειται για ένα κοντό jacket σε κανονική γραμμή που είναι εύκαμπτο και αγκαλιάζει σωστά το σώμα του αναβάτη. Για την τέλεια εφαρμογή σε κάθε σωματότυπο φροντίζουν οι ιμάντες σύσφιξης στη μέση και τις άκρες των μανικιών και το ρυθμιζόμενο κολάρο στο λαιμό. Το τελευταίο θα θέλαμε να είχε λίγο μεγαλύτερο velcro, καθώς όπως διαπιστώσαμε είναι εύκολο να ανοίξει κυρίως όταν κουβαλάς κάποιο βαρύ σακίδιο που πιέζει προς τα πίσω και κάτω την πλάτη του μπουφάν. Για την αποθήκευση αντικειμένων διαθέτει δυο εξωτερικές τσέπες και μια τσέπη εγγράφων εσωτερικά. Όλες έχουν είναι ευρύχωρες και έχουν εύκολη πρόσβαση. Οι πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος που περνούν τα μπουφάν της Bering φαίνεται στο τελικό προϊόν. Οι ραφές του Riko είναι ιδιαίτερα διακριτικές και δεν περισσεύουν κομμάτια κλωστής ή ξέφτια. Όλα τα επιμέρους κομμάτια συνδυάζονται αρμονικά σε ένα ποιοτικό μπουφάν που θα συντροφεύει τον ιδιοκτήτη του για πολλά χρόνια. Ιδιαίτερή αναφορά αξίζει να γίνει στο βάρος το οποίο οριακά ξεπερνά το ένα κιλό με τη ζυγαριά να σταματά στα 1.180 γραμμάρια. Πρόκειται για ένα από τα πιο ελαφριά μπουφάν της κατηγορίας του και πρακτικά ούτε που καταλαβαίνεις ότι το φοράς. Πολύ εύκολος όπως διαπιστώσαμε είναι και ο καθαρισμός του, καθώς ένα καθαρό, νωπό πανί είναι αρκετό προκειμένου να απομακρυνθεί η σκόνη και η βρωμιά από την επιφάνεια του μπουφάν. Το Riko είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, γκρι και χακί.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ