Test ενδοεπικοινωνία UCLEAR Motion 6: Τη χειρίζεσαι με κινήσεις του χεριού

Με τη Motion 6 της UCLEAR ακούς μουσική, μιλάς με τους άλλους αναβάτες και διαχειρίζεσαι κλήσεις, εύκολα ενώ οδηγείς. Μάλιστα τοποθετείται εύκολα και τη χειρίζεσαι ακόμα και με κινήσεις του χεριού.

Τιμές:

Single kit: 249,95 ευρώ

Dual Pack: 449,95 ευρώ

 

Ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που ταξιδεύεις και να “σπάσει“ τη μοναξιά και τη μονοτονία. Αυτό είναι κάτι που διαπιστώσαμε στην πράξη δοκιμάζοντας την Motion 6 της UCLEAR η οποία σου επιτρέπει να επικοινωνείς και να μοιράζεσαι τη μουσική με τον συνεπιβάτη ή και άλλους μοτοσυκλετιστές εντός εμβέλειας. Την παραλάβαμε από τη Moto Πήγασος, την εταιρεία που εισάγει και διανέμει τα προϊόντα της Scott στην Ελλάδα.

 

Εύκολη τοποθέτηση σε κάθε κράνος

Τοποθετήσαμε τη Motion 6 σε ένα full face κράνος, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε, ακόμα και ανοιγόμενο ή jet. To κράνος που επιλέξαμε είχε ήδη αναμονές για τα ηχεία και την καλωδίωση, αλλά ακόμα και χωρίς αυτά η τοποθέτηση είναι απλή υπόθεση, αφού παρέχονται όλα τα απαραίτητα Velcro και οι αυτοκόλλητες ταινίες. Μια από τις καινοτομίες της Motion 6 είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιο ογκώδες μικρόφωνο, αλλά δυο μικροσκοπικούς αισθητήρες ήχου, που ενσωματώνουν την τεχνολογία ABF (Advanced Beam Forming) χρησιμοποιεί προηγμένους αλγόριθμους DSP για τον τριγωνισμό του «ιδανικού σημείου» της φωνής και την εξάλειψη όλων των άλλων θορύβων στο παρασκήνιο για να προσφέρει καθαρό ήχο. Πραγματικά, μετά από σχετική ερώτηση στον συνομιλητή, μας απάντησε ότι μας άκουγε κανονικά σαν να μιλούσαμε στο κινητό χωρίς να υπάρχει θόρυβος από τον αέρα. Συνδέεται με Bluetooth 5.0 με πολλές συσκευές ταυτόχρονα, όπως κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, tablet, GPS, κάμερες δράσης, ενώ είναι πλήρως συμβατό για σύζευξη με οποιαδήποτε άλλη ενδοεπικοινωνία.

Ακούς μουσική, διαχειρίζεσαι κλήσεις και μιλάς με έως 6 άτομα.

Σε ταξίδι, αλλά και πιο μεγάλες διαδρομές μέσα στην πόλη ακούγαμε μουσική και ραδιόφωνο, οπότε η ώρα περνούσε γρήγορα και ευχάριστα. Μάλιστα τα ηχεία PULSE PRO 2.0 δίνουν εξαιρετικής ποιότητας και καθαρό ήχο που δεν επηρεάζεται από τον αέρα. Όπως διαπιστώσαμε ο ήχος παραμένει πολύ καλός και διαυγής ακόμα και σε ταχύτητες που φτάνουν τα 100 χλμ / ώρα. Η τεχνολογία δικτύου πλέγματος DYNA MESH επιτρέπει τη “σύνδεση” έως 6 αναβατών, οι οποίοι μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους έως 1,2 χιλιόμετρα και δεν επηρεάζεται όταν αυτοί αλλάζουν θέσεις. Η Motion 6 δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να μιλάς με τους συνδεδεμένους αναβάτες, αλλά και να μοιράζεσαι μουσική μαζί τους. Φυσικά, μπορείς να λαμβάνεις ή να πραγματοποιείς κλήσεις με το κινητό. Η μπαταρία σε πραγματική χρήση κρατάει ως και 20 ημέρες, με περίπου 30 - 40 λεπτά ομιλίας καθημερινά. Ακούγοντας μουσική για περίπου μια ώρα την ημέρα, η αυτονομία της μπαταρίας πέφτει στις 10 ημέρες που και πάλι είναι μια πολύ καλή επίδοση. Αν βάλεις την ένταση στο τέρμα ακούγοντας μουσική, ο ήχος παραμορφώνεται, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και κατά την ομιλία κατά την κλήση, αφού ο ήχος παραμένει καθαρός ακόμα και στο τέρμα. Αυτό βέβαια συμβαίνει συχνά με τα μικρού μεγέθους ηχεία.

Φωνητικές εντολές, αυτόματη ενεργοποίηση και έλεγχος με κινήσεις των χεριών.

Ο αισθητήρας κίνησης U-MOVE ενεργοποιεί αυτόματα την ενδοεπικοινωνία μόλις φοράς το κράνος σου και την απενεργοποιεί σε περίπτωση που το ξεχάσεις, όμως οι αυτοματισμοί δεν τελειώνουν εδώ. Μπορείς να ελέγχεις τη Motion 6 με φωνητικές εντολές μέσω του Apple Siri ή του Google Voice, για να μη χρειάζεται να σταματήσεις και να ψάχνεις για το κινητό. Μια από τις σημαντικότερες καινοτομίες της UCLEAR όμως είναι το Gesture Control, που πραγματικά σου λύνει τα χέρια και σου επιτρέπει να ελέγχεις απλές λειτουργίες της Motion 6 όπως η ένταση του ήχου και η παύση και η επανεκκίνηση της μουσικής με μια απλή κίνηση του χεριού. Αυτό είναι εφικτό χάρη σε μια αόρατη δέσμη λέιζερ που ανιχνεύει την κίνηση που κάνει το χέρι σου ακόμα και αν φοράς γάντια.

 

Η άποψή μας

Η Motion 6 θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που ταξιδεύεις και αλληλεπιδράς με τον συνεπιβάτη ή τους φίλους που κάνετε μαζί βόλτα. Τοποθετείται εύκολα σε κάθε κράνος και είναι αδιάβροχη και ανθεκτική, ώστε να σε συντροφεύει για πολλά χρόνια, ενώ η ποιότητα ήχου είναι εξαιρετική.

 

Εσείς έχετε χρησιμοποιήσει κάποια ενδοεπικοινωνία; Η ποιότητα ήχου ήταν καλή ή επηρεαζόταν από τον αέρα;

 

Ενδεικτική Τιμή: 249,95 ευρώ

ΜΟΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ Π.ΙΕΡΕΜΙΑΣ
Λ. Ελ. Βενιζέλου 26, 17676, Καλλιθέα

Ρωτήστε περισσότερα