Test Nordcode Cargo Ripstop: Ασφάλεια, πρακτικότητα και στυλ

Για σένα που ψάχνεις ένα παντελόνι μοτοσυκλέτας για καθημερινή χρήση, το Nordcode Cargo Ripstop είναι ιδανικό, αφού διαθέτει casual εμφάνιση, προστασίες σε γόνατα, είναι πρακτικό με πολλές θήκες και άνετο με ή χωρίς τη μοτοσικλέτα σου.

Η Nordcode είναι μια εταιρεία που παράγει αποκλειστικά είδη ένδυσης αναβάτη που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας και καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου μοτοσικλετιστή. Η εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρείας συνδυάζονται με υλικά που εξασφαλίζουν τη σωστή εφαρμογή, άνεση και ασφάλεια. Οι ανταγωνιστικές τιμές κάνουν τα προϊόντα της ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν εξοπλισμό με την κατάλληλη σχέση ποιότητας και τιμής. Έτσι και το παντελόνι Nordcode Cargo Ripstop που παραλάβαμε από το Moto Market, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση των παραπάνω.

Casual εμφάνιση για καθημερινή άνεση

Στην περίπτωση του Nordcode Cargo Ripstop, έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο παντελόνι στυλ Cargo (τα παντελόνια που έχουν πλαϊνές τσέπες στο ύψος των γονάτων) που δεν παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε ένα συνηθισμένο παντελόνι μοτοσυκλέτας. Γενικά, η όψη του τονίζει την casual εμφάνιση, ενώ η γραμμή του θα λέγαμε πως είναι κανονική, γεγονός που σου δίνει τη δυνατότητα να το φορέσεις και εκτός της μηχανής, ακόμα και στη δουλειά, στο γραφείο ή γιατί όχι και στη βόλτα. Πέραν της εμφάνισης, το Cargo Ripstop διαθέτει ωραία εφαρμογή πάνω στο σώμα σου, χωρίς να είναι αρκετά στενό ούτε πολύ φαρδύ, κάνοντάς το άνετο στην καθημερινή χρήση και στο “ανέβα-κατέβα” της μοτοσικλέτας. Σε αυτό συνεισφέρουν και τα υλικά κατασκευής, αφού αποτελείται από 42% πολυεστέρα, 23% βαμβάκι και 35%ελαστάν.
Στο τομέα της πρακτικότητας τα πάει περίφημα, αφού στο σύνολό του το Nordcode Cargo διαθέτει 6 τσέπες, που μπορείς να κουβαλήσεις όλα τα μικροαντικείμενα που κουβαλάς και χρειάζεσαι καθημερινά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο μεγάλες τσέπες τύπου cargo στο πλάι, δύο κλασικές χεριών και δυο πίσω που κλείνουν με φερμουάρ, σημαντικό αν δε θες να σου “πέσει” τίποτα κατά τη διάρκεια της βόλτας σου. Αυτό που μας άφησε θετικές εντυπώσεις, είναι το βάθος και το μεγάλο άνοιγμα των κλασικών τσεπών στις οποίες μπορείς να βάλεις άνετα το χέρι, φορώντας ακόμα και ένα απλό γάντι.

Διπλές ραφές για μεγαλύτερη αντοχή

Το παντελόνι έχει τα συνηθισμένα θηλάκια στη  μέση ώστε να μπορείς να βάλεις ζώνη και το φερμουάρ του επικαλύπτεται με ύφασμα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να γρατζουνιστεί το ρεζερβουάρ της "καλής” σας. Λεπτομέρεια αλλά σημαντικό για εμάς τους αναβάτες, είναι ότι έχει γίνει περιορισμένη χρήση των γνωστών rivets (πριτσινίων) για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Έτσι λοιπόν, για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη συνοχή μεταξύ των κομματιών υφάσματος, βλέπουμε τις περισσότερες ραφές να είναι διπλές. Στο εσωτερικό, υπάρχει διάτρητο ύφασμα που εξασφαλίζει επαρκή αερισμό και επιπλέον προστασία στα ευαίσθητα σημεία. Από την άλλη, οι ενισχύσεις στον καβάλο εγγυούνται την μεγάλη αντοχή στη φθορά και στην τριβή, που σημαίνει ότι το Cargo Ripstop θα κρατήσει για χρόνια.

Αφαιρούμενα προστατευτικά στα γόνατα και αναμονές στους γοφούς.

Από την στιγμή που μιλάμε για ένα παντελόνι μοτοσυκλέτας, δεν γίνεται να μην φέρει και τις ανάλογες προστασίες. Έτσι, το Cargo Ripstop προσφέρει αφαιρούμενα προστατευτικά γονάτων EN 1621-1 Level 1 που υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς διαθέτει και ενσωματωμένες θήκες στους γοφούς για την μετέπειτα προσθήκη προστατευτικών. Στην οδήγηση ή ακόμα και στο βάδισμα, τα προστατευτικά σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του υφάσματος δεν εμποδίζουν την ελεύθερη κίνηση του ποδιού, ενώ δεν ενοχλούν ακόμα και όταν τα γόνατα είναι σε αρκετά λυγισμένη θέση όπως αυτή της θέσης οδήγησης.

Συνέχεια του άρθρου >>>
MOTO MARKET A.E.
Θησέως 25, 17671, ΑΘΗΝΑ

Ρωτήστε περισσότερα