Test FSD 630: Οικονομικό jet κράνος με σύγχρονη εμφάνιση

Αν τώρα που καλοκαιριάζει σκέφτεσαι για ένα jet κράνος για χρήση μέσα στην πόλη, τότε το FSD 630 με τη μοντέρνα εμφάνιση, την αεροδυναμική σχεδίαση, την εσωτερική φιμέ ζελατίνα και την εξαιρετικά χαμηλή τιμή του, αποτελεί μία από τις πιο δελεαστικές επιλογές σου.

Δοκιμάζουμε το jet κράνος FSD 630

Τα κράνη της FSD έχουν αρχίσει να εδραιώνονται στην ελληνική αγορά και γιατί όχι, αφού διαθέτουν πολύ χαμηλή τιμή και καλύπτουν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Είναι μια ιδανική επιλογή για ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να κατευθυνθούν στην πιο ακριβή κατηγορία, αλλά στην FSD μπορούν να πάρουν ένα κράνος  που σε πρώτη φάση θα τους ασφαλίσει. Ως τέτοια, τα κράνη της FSDέχουν πετύχει τον σκοπό τους. Γενικότερα τα προϊόντα της χαρακτηρίζονται από όμορφη και σύγχρονη σχεδίαση, γεγονός που τα κάνει ακόμα πιο δελεαστικά. Η γκάμα της είναι πλήρης, αφού περιλαμβάνει fullface, jet, modular, off-road, ανοιγόμενα και παιδικά κράνη. Αυτή τη φορά επιλέξαμε ένα κράνος για δοκιμή που η τιμή του είναι κοντά στα 50¤ από την Πατμανίδης Α.Ε., πρόκειται για το FSD 630.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μεγάλη εξωτερική και εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Το FSD 630 ανήκει στην κατηγορία των Jet κρανών με το βάρος του, παρόλο που δεν είναι ελαφρύ, να κυμαίνεται στο μέσο όρο της κατηγορίας, αφού στη δική μας ζυγαριά ακριβείας άγγιξε τα 1.320 γρ. Το παραπάνω νούμερο, είναι σχεδόν αναμενόμενο αν συνυπολογίσουμε και τον μηχανισμό της εσωτερικής φιμέ ζελατίνης. Το εξωτερικό κέλυφος διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση με αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστικό ABS που το συναντάμε αρκετά συχνά στην κατασκευή τέτοιων κρανών λόγω του χαμηλού βάρους του. Παράλληλα, προσφέρει απορροφητικότητα στις δυνάμεις πρόσκρουσης, οι οποίες εξαπλώνονται σε όλη την επιφάνεια. Την μπροστινή όψη καλύπτει μία μεγάλη διάφανη ζελατίνα, προστατεύοντας ικανοποιητικά το πρόσωπο από τον αέρα και τα λοιπά στοιχεία του περιβάλλοντος, ενώ λόγω της jet δομής του, η περιφερειακή σου όραση δεν περιορίζεται πουθενά. Στην πολύ χαμηλή τιμή του, περιλαμβάνεται και η εσωτερική φιμέ ζελατίνα UV προστασίας που ανεβοκατεβαίνει χειροκίνητα, γεγονός που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα γυαλιά ηλίου, ιδιαίτερα για μα ηλιόλουστη χώρα σαν την Ελλάδα. Η απόδοσή της θα λέγαμε πως κρίνεται ικανοποιητική δεδομένης της προσιτής του τιμής.

Αφαιρούμενη, πλενόμενη και υποαλλεργική επένδυση

Το FSD 630 δε πρέπει να ξεχνάμε πως είναι ένα jet κράνος, που σημαίνει αυτόματα πως μπορεί να φορεθεί αρκετά εύκολα. Μόλις το φορέσεις, θα διαπιστώσεις πως η εσωτερική του υποαλλεργική επένδυση  κυμαίνεται στα πλαίσια της τιμής του, με τα μαξιλαράκια να είναι λεπτά αλλά μαλακά, ενώ αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να πλυθούν ώστε να τη διατηρείται πάντα φρέσκια. Εμείς δοκιμάσαμε να τα βγάλουμε και να τα πλύνουμε, η εφαρμογή τους στην επανατοποθέτηση ήταν ίδια με την αρχική, αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα πλυθούν πολλές φορές ειδικά τα καλοκαίρια που εκεί περισσότερο χρησιμοποιούνται και αυτό είναι κάτι που δεν παρατηρείται σε τόσο χαμηλού κόστους κράνη. Επιπλέον, για περισσότερη ασφάλεια διαθέτει ένα κούμπωμα μικρομετρικής πόρπης με ενισχυμένο λουράκι, το οποίο μπορείς να χειριστείς εύκολα με το ένα χέρι. Στις όμορφες λεπτομέρειες που μας άρεσαν, ανήκει ο μικρός μεταλλικός κρίκος στον ιμάντα, προσφέροντας δυνατότητα να κρεμαστεί από κάποιο γαντζάκι, αυξάνοντας έτσι την πρακτικότητα

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ΠΑΤΜΑΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΣ 15, 10442, ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Ρωτήστε περισσότερα