Σημαντικά αυξημένη είναι η εμπορική δυναμική των ηλεκτρικών δικύκλων, ενώ αύξηση σημείωσαν τα δίκυκλα γενικά στην Ευρώπη.

Ταξινομήσεις Ευρώπης: Θετικό πρόσημο παρά τον Covid

Αύξηση σημείωσαν ξανά οι ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στην Ευρώπη για το 2020, παρά την πανδημία και τα αλλεπάλληλα lockdown στις αγορές. Εκρηκτική άνοδος για τα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα! Δείτε περισσότερα…

Το 2020 ήταν μια από τις πλέον παράξενες και επιβαρυμένες χρονιές, όσον αφορά τις αγορές κάθε είδους. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα έδειξε να αντέχει το ισχυρό σοκ, όσον αφορά τις αγορές της Ευρώπης, καθώς οι ταξινομήσεις νέων μοτοσυκλετών όχι απλά δεν έπεσαν αλλά αυξήθηκαν μάλιστα, με τα δεδομένα της χρονιάς να αντισταθμίζουν τις απώλειες σε καιρό lockdown.
 
Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του 2020 ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη 1,52 εκατομμύρια δίκυκλα, μια αύξηση 2,5% σε σχέση με το 2019. Μπορεί ο αριθμός να σας φαίνεται μικρός, σκεφτείτε όμως ότι μιλάμε για μια χρονιά με έντονες διακυμάνσεις στις αγορές, οι οποίες σημείωσαν ισχυρή πτώση μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, αλλά και τεράστια άνοδο μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου που αντιστάθμισε και ανέστρεψε τις πτωτικές τάσεις. 
 
Η μεγαλύτερη αγορά μοτοσυκλέτας της Ευρώπης αναδείχθηκε η Γαλλία (που σημείωσε μικρή πτώση ταξινομήσεων -1,9%), ενώ εκρηκτική άνοδο παρουσίασε η Ολλανδία με 34,3% αύξηση. Όσον αφορά τις μάρκες, εξαιρετική επίδοση πέτυχε η KTM στην Ευρώπη, αυξάνοντας τις ταξινομήσεις της κατά 18,2%.
 
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι τεράστια άνοδο σε δημοτικότητα και ταξινομήσεις, σημείωσαν τα ηλεκτρικά δίκυκλα (μοτοσυκλέτες και scooter), με αύξηση ταξινομήσεων 22,6%